פרפה אגוזי לוז
אין ספק שלאחר שתכינו את המעדן הזה לא תצליחו מלהתאפק ולהכין אותו שוב. זה פשוט מושלם
מיכאל סיידוב | 7 מנות ל-7 ימים
| פורסם 11/05/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
1 מיכל ממרח אגוזי לוז (400 גרם)
500 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם ביסקוויטים
50 גרם חמאה
חבילת תותים
250 גרם חלבה בטעם וניל
אופן ההכנה:
1 ממיסים נוטלה עם חצי כוס שמנת מתוקה בבן מרי. מצננים.
2 מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה. שמים לכמה דקות במקרר.
3 שמים ביסקוויטים בניילון ובין דפי אפייה ומרסקים עם פטיש שניצלים.
4 בינתיים, ממיסים חמאה במיקרוגל.
5 מוציאים את השמנת המוקצפת מהמקרר ומקפלים לתערובת הנוטלה שהצטננה.
6 מניחים בתחתית הכוס מעט מהפירורים של הביסקוויטים.
7 יוצקים לכוסות שכבה של נוטלה.
8 שכבה נוספת של פירורים ונוטלה ושוב פירורים.
9 מגוררים את החלבה ומפזרים מעל.
10 חותכים תותים לחצי ומקשטים.