סופגניות קלאסיות של קונדיטוריית Cake Art
סופגניות פשוטות עם ריבה, כמו של פעם, לפי איך שעושים אותן בקונדוטוריית קייקארט
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (18 מנות):
60 גרם שמרים טריים
400 סמ"ק חלב פושר (כוס ו- 3/4)
1 ק"ג קמח
150 גרם סוכר (3/4 כוס סוכר)
1 כוס רום
10 חלמונים
גרידה מלימון אחד
200 גרם חמאה מומסת
10 גרם מלח (כפית ורבע מלח)
אופן ההכנה:
1 מפוררים בקערה את השמרים ומכסים במעט חלב פושר מהכמות הכללית.
2 מוסיפים לקערת השמרים 3/4 כוס קמח מהכמות הכללית, מערבבים עד לקבלת בצק דליל. מניחים בצד ומחכים שיתפח עד להכפלת הנפח.
3 מנפים את שאר הקמח בקערה, יוצרים בתוכו גומה ושמים בה סוכר, רום, חלמונים, גרידת לימון ואת שאר החלב הפושר ואת הבצק הדליל שהנחנו בצד.
4 מוסיפים מסביב לגומה את החמאה המומסת ואת המלח.
5 מעבדים את החומרים עם הידיים בזהירות, ממרכז הגומה ומחוצה לה עד שנוצר בצק חלק.
6 מכסים את הקערה במגבת וממתנים לתפיחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה).
7 מקמחים קלות משטח הכנה, מניחים את הבצק התפוח ומרדדים אותו לגובה של ס"מ וחצי.
8 קורצים מהבצק עיגולים צפופים בעזרת כוס רגילה.
9 מניחים את העיגולים על מגבת בד או נייר אפייה מקומח, מכסים במגבת בד, ומתפיחים עד להכפלה (כ-20 דקות)
10 יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח, ומחממים על אש בחום בינוני ואחיד.
11 מטגנים כל סופגנייה משני צדדיה.
12 כאשר הסופגנייה שחומה מוצאים למשטח מרופד בנייר סופג.
13 ממלאים בריבה ובוזקים אבקת סוכר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!