צילום׃ דיוויד לופטוס וכריס טרי, איטליה של ג'יימי, הוצאת כנרת
טירמיסו
הקינוח האיטלקי המופרסם עם בסיס הבישקוטי, שכבות המסקרפונה והשמנת וטעמו המעודן של הקפה
פרנק אזולאי | עושים שכונה
| פורסם 15/12/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
250 גרם מסקרפונה
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם סוכר
500 גרם בישקוטי
½ כוס קפה (מים וקפה)
50 גרם קקאו
100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
½ כוס קורנפלקס רגיל
50 גרם אבקת סוכר
כוסות מרטיני
אופן ההכנה:
1 טובלים את הביסקוויטים בקפה ומסדרים בתחתית הכוס.
2 מפזרים מעל פקאן מסוכר וקורנפלקס.
3 מערבבים את הגבינה הלבנה ואבקת הסוכר בקערה אחת.
4 בקערה שנייה, מקציפים 100 גרםשמנת עם 100 גרם סוכר עד להקצפה קשיחה (4 דקות בערך). כשהקצפת קשיחה מוסיפים את הגבינה בקיפולים עדינים.
5 מעבירים את התערובת לשקית זילוף. מזליפים חצי מהכמות לכוס, מפזרים שכבה של קורנפלקס ופקאן ואז שוב מזליפים.
6 לפני ההגשה יש לסנן אבקת קקאו מעל הטרמיסו.