אוכל
צילום׃ דיוויד לופטוס וכריס טרי, איטליה של ג'יימי, הוצאת כנרת

טירמיסו

הקינוח האיטלקי המופרסם עם בסיס הבישקוטי, שכבות המסקרפונה והשמנת וטעמו המעודן של הקפה

פרנק אזולאי | עושים שכונה | פורסם 15/12/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

250 גרם מסקרפונה
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם סוכר
500 גרם בישקוטי
½ כוס קפה (מים וקפה)
50 גרם קקאו
100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
½ כוס קורנפלקס רגיל
50 גרם אבקת סוכר
כוסות מרטיני

אופן ההכנה:

1 טובלים את הביסקוויטים בקפה ומסדרים בתחתית הכוס.

2 מפזרים מעל פקאן מסוכר וקורנפלקס.

3 מערבבים את הגבינה הלבנה ואבקת הסוכר בקערה אחת.

4 בקערה שנייה, מקציפים 100 גרםשמנת עם 100 גרם סוכר עד להקצפה קשיחה (4 דקות בערך). כשהקצפת קשיחה מוסיפים את הגבינה בקיפולים עדינים.

5 מעבירים את התערובת לשקית זילוף. מזליפים חצי מהכמות לכוס, מפזרים שכבה של קורנפלקס ופקאן ואז שוב מזליפים.

6 לפני ההגשה יש לסנן אבקת קקאו מעל הטרמיסו.