אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

לביבות קוקוס בסירופ ריחני

ממתק תימני מושלם לפתוח איתו את הבוקר

סו לארקי | "המטבח התימני" | פורסם 11/06/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

½1 כפיות שמרים טריים או ¼ כפית שמרים יבשים
1 כוס מים חמימים
3 כפות סוכר
1 כוס קמח
½ כפית מלח
½ כוס קוקוס
1 כפית הל טחון
1 ביצה טרופה
1 גביע + 2 כפות שמנת חמוצה
3 כפות חמאה מומסת
חמאה או שמן צמחי לטיגון

לסירופ

2 כפיות הל טחון
3/4 כוס מים
1 כפית קינמון
1 כוס דבש
3 כפות חמאה רכה

אופן ההכנה:

1 הכנת הבלילה: ממיסים את השמרים בכוס מים חמימים עם קורט סוכר ו-½ כפית מהקמח. אם משתמשים בשמרים יבשים, מערבבים אותם עם 2 כפות מהקמח וקורט סוכר, מוסיפים ¼ כוס מהמים החמימים ומערבבים היטב. 2. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים, כולל הקוקוס. צרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את השמרים המומסים, הביצה, השמנת והחמאה. מערבבים בתנועות נמרצות שתי דקות. מכסים את הקערה במגבת ומשהים לשעה. 3. בינתיים, מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את כל החומרים ומחממים עד שהדבש נמס. מסירים מהאש. 4. הכנת הלביבות: מחממים תנור ל-100 מעלות. מערבבים היטב את בלילת הבצק. מחממים את המחבת ומשמנים בחמאה או שמן. 5. בעזרת מצקת קטנה מוזגים למחבת את הבלילה וצרים לביבות בקוטר 10 ס"מ. מטגנים עד שמתחילות להיווצר בועות על פני הלביבה, הצדדים מתייבשים וחלקה התחתון מזהיב. הופכים ומטגנים עד שהלביבה משחימה מצדה השני. 6. מעבירים את הלביבה לתבנית ושומרים בתנור החם עד שמסיימים להכין את יתר הלביבות. 6. מערבבים את מרכיבי הסירופ, מחממים ומעבירים לקנקן קטן. מעבירים את הלביבות שבתבנית לצלחת ומגישים יחד עם הסירופ.