קראמבל פירות
קינוח של פירות רכים ומתוקים, ועליהם בצק פירורי פריך וטעים, בשלוש גרסאות: קלאסי, ללא גלוטן ובריאות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
למילוי
1 ק"ג פירות: תפוחי עץ, אגסים, פירות יער, נקטרינות, שזיפים, משמשים, מנגו וכו'
1-2 כפות סוכר
לגיוון: קינמון / פיסות קטנטנות של ג'ינג'ר מסוכר / אבקת ג'ינג'ר / גרידת לימון או תפוז
להגשה: גלידת וניל, יוגורט סמיך או קרם פרש
לקראמבל קלאסי
200 גרם קמח
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
לקראמבל ללא גלוטן
150 גרם שקדים טחונים
100 גרם שבבי שקדים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה
לקראמבל בריאות
50 גרם סוכר חום
80 גרם שיבולת שועל
50 גרם קמח מלא
50 גרם זרעי חמניות או דלעת
50 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכינים את הפירות: מגלענים, קולפים (אם צריך) וחותכים לפרוסות.
3 משמנים תבנית (לא קפיצית) ומניחים בתוכה את הפירות. מוסיפים סוכר ותבלינים, ומערבבים היטב.
4 מניחים בקערה את מרכיבי הקראמבל ולשים אותם בעזרת קצות האצבעות עד לקבלת מרקם פירורי. את הקראמבל המסורתי כדאי לאפות קודם על תבנית מרופדת בנייר אפייה כ-15 דקות על חום של 180 מעלות, כדי לייבש ולהשחים אותו.
5 מפזרים את הקראמבל מעל הפירות ומכניסים לתנור.
6 לאחר כ-30-40 דקות המאפה אמור להיות זהוב, ומיצי הפרי אמורים לבעבע כנגד דפנות הכלי. במידה והמאפה השחים אך הפירות עדיין קשים - מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואת התבנית למדף נמוך יותר בתנור, ואופים עוד כ-10 דקות.
7 מגישים עם כדור גלידת וניל, יוגורט איכותי עם קרם פרש.
*המתכון באדיבות הבלוג Cake It Easy