עוגת שיש תפוחים וקינמון
אנחנו מסתכלים על העוגה הזאת, שהיא גם עוגת תפוחים מעולה וגם עוגת שיש, וכל מה שאנחנו יכולים לחשוב הוא שזאת פשוט שערורייה שהיא ניבטת אלינו רק מהמסך ולא משולחן הקפה. אז מה עושים? נו באמת, התשובה ברורה
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית אינגליש קייק רב פעמית:
60 גרם חמאה רכה
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
רבע כוס (50 גרם) שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן
כפית וחצי אבקת אפייה
רבע כפית מלח
שני שליש כוס (160 מ״ל) חלב
שלושת רבעי כפית קינמון
1 כפית סילאן
2 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות
1 שקית סוכר וניל
אבקת סוכר, להגשה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.
2 טורפים בקערה את החמאה והסוכר (במטרפה או במיקסר עם וו הקצפה) עד לקבלת תערובת חלקה.
3 מוסיפים ביצים, שמן ווניל וממשיכים לטרוף.
4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ולבסוף את החלב, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מוציאים שלושת רבעי כוס מהתערובת לקערה נפרדת, ומוסיפים אליה קינמון וסילאן. מערבבים עד שהתערובת אחידה ומעט כהה.
6 מעבירים לתבנית מחצית מהבלילה הלבנה, מעליה מחצית מהבלילה כהה, ואז שוב לבנה ושוב כהה. מערבבים מעט בעזרת סכין ליצירת מראה שיש.
7 מסדרים את התפוחים מלמעלה ומעליהם מפזרים סוכר וניל.
8 אופים את העוגה 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו.
9 מקשטים באבקת סוכר וטורפים.