אוכל
צילום׃ חן שוקרון, מתוקים שלי

סופגניות כמו פעם

יש בהן שמרים והן לא מהירות הכנה, אבל הן הכי טעימות שיש: סופגניות מטוגנות, תפוחות ואווריריות, עם איזה מילוי שרוצים (ברור שהכי כדאי ריבה)

חן שוקרון | מתוקים שלי | פורסם 01/12/22 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 468 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

"

מרכיבים (25 מנות):

לבצק:

3.5 כוסות (500 גרם) קמח

1/2 כפית מלח

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

1 כף שמרים יבשים (או 1/2 שקית שמרים טריים)

1 ביצה

50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות

1 כפית גרידת לימון דקה (מלימון בינוני אחד)

2 כפות רום או ברנדי

1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר

לטיגון:

1 ליטר שמן קנולה

אפשרויות למלית:

ריבה

נוטלה

ריבת חלב

ממרח חלבה

ממרח אגוזים

ממרח לוטוס

ממרח לואקר

קרם פטיסייר

או כל מלית אחרת שאוהבים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר (בשביל הניפוי מספיק להעביר את הקמח דרך מסננת). מוסיפים את המלח ואת הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים גם את השמרים ומערבבים שוב.

2 מחברים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר במהירות נמוכה. מוסיפים את גרידת הלימון, הביצה, רום/ברנדי ואת קוביות החמאה.

>> כל מה שצריך לדעת בשביל להכין סופגניות בבית

>> לא פחות חשוב: טיפים לטיגון מוצלח

3 מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר, עד לקבלת בצק אחיד. לשים היטב במשך כ-8-10 דקות ועד לקבלת בצק רך וגמיש מאוד.

4 יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה נקייה משומנת קלות. מגלגלים את הבצק בקערה כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה וחצי-שעתיים.

5 כשהבצק תפוח מעבירים אותו למשטח עבודה נקי ומרדדים לעובי של 2 ס"מ. בעזרת חותכן (או כוס) קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 5 ס"מ. משתדלים לקרוץ צפוף ככל האפשר. אם נותר בצק, מרדדים אותו שוב וקורצים עוד עיגולים עד לשימוש בכל הבצק.

>> כל המתכונים לסופגניות

>> כל המתכונים ללביבות

>> וכל המתכונים לחנוכה

6 מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים 20 דקות.

7 בינתיים בסיר רחב ועמוק מחממים שמן לטמפרטורה של 170 מעלות (או מבצעים מבחן קטן: מכניסים לשמן ידית של כף עץ. כשמופיעות בועיות סביבה, אך השמן לא רוחש ומבעבע בפראות - השמן חם דיו).

8 מעבירים בכל פעם כ-4 כדורי בצק תפוחים לשמן החם. מטגנים מכל צד 2-3 דקות בלבד. על הסופגניות לקבל גוון חום-זהוב אך לא כהה מדי. אם יש מדחום מקפידים שטמפרטורת השמן תישאר קבועה. גם ללא מדחום, יש להגביר ולהנמיך את עוצמת הלהבה בכל פעם שהשמן מתחמם או מתקרר.

9 בעזרת תרווד מוציאים את הסופגניות למגש עם נייר סופג. מצננים.

10 ממלאים את הסופגניות: מעבירים את המלית הרצויה לשק זילוף עם פייה חלקה או משוננת בקוטר של 1 ס"מ.

11 בעזרת סכין יוצרים חור בקודקוד כל סופגנייה עד לחלקה האמצעי. מחדירים את שק הזילוף וממלאים בכמות קטנה של המלית. מזלפים בקודקוד הסופגנייה עוד קצת מהמלית. לפני ההגשה בוזקים מעט אבקת סוכר.

* הסופגניות טובות ככל שהן טריות יותר, ובכל מקרה - רק ביום הכנתן.

* המתכון באדיבות הבלוג מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!