קליל ומרשים: הטירמיסו של אביבה
הגרסה הכי פשוטה וידידותית לטירמיסו - עם שמנת מתוקה וגבינה מופחתת שומן, ובלי ביצים חיות
אביבה פיבקו | 7 מנות ל-7 ימים
| פורסם 08/05/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
1 אינסטנט פודינג ווניל
100 גרם סוכר
250 מ"ל חלב % 1
250 גרם גבינה לבנה (מופחתת שומן)
100 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית ווניל
ספל קפה אספרסו
24 עוגיות בסקוטי
2 כפות אבקת קקאו
כלים
מיקסר ידני
3 קערות גדולות
פיירקס שקוף מרובע
לקקן
מסננת קטנה לשוקו
אופן ההכנה:
1 מקציפים בעזרת מיקסר ידני את הפודינג וניל והחלב, עד להקשחה.
2 מקציפים בעזרת מיקסר ידני את הגבינה הלבנה עם הסוכר ותמצית ווניל.
3 מערבבים את הפודינג עם הגבינה המוקצפת.
4 בקערה נפרדת מקציפים בעזרת מיקסר ידני את השמנת המתוקה ובעזרת מרית מקפלים לתוך התערובת.
5 טובלים 12 ביסקוטים באספרסו ומניחים אותם בתחתית הכלי שבחרתם. מורחים חצי מהתערובת מעל.
6 מניחים מעל עוד 12 ביסקוטים טבולים באספרסו ומורחים את יתרת התערובת.
7 מפזרים אבקת קקאו מעל בעזרת מסננת קטנה. מקררים לשעתיים לפחות.