שבקייה
עוגיות מרוקאיות מטוגנות פריכות, טבולות בסירופ מתוק וסמיך ומצופות בשומשום. מעדן ממטבח מסעדת המוציא
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לעוגיות:
1 קילו קמח
1 כוס מים
1 כוס שמן
1 כפית חומץ
1 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
לסירופ הסוכר:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
חצי כפית ג'ינג'ר, קצוץ דק
2 פלחי לימון
לציפוי:
200 גרם שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמח, המים, השמן, החומץ והמלח, ולשים לבצק אחיד וחלק (מומלץ ביד).
2 עוטפים את הבצק בניילון ונותנים לנוח למשך שעה-שעה וחצי בטמפרטורת חדר.
3 מרדדים את הבצק לעובי של 1-1.5 ס"מ, וקורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס.
4 צובטים את הבצק מסביב ומלמעלה בצפיפות, לקבלת עוגייה בצורת כתר.
5 מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה, תוך שהופכים את הבצק שוב ושוב כדי לעזור לו לקבל את צורתו.
6 מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומצננים מעט. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את המים, הסוכר, הג'ינג'ר והלימון (זה לוקח כ-7 דקות). מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה 3-4 דקות, עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ סוכר.
7 טובלים את העוגיות בסירופ ומצפים בשומשום.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!