פאי תפוחים עם ריבת שזיפים ופקאנים, עם קרם שמנת חמוצה ותה שומר
עוגת פאי עם בצק פריך ומילוי מתוק של שזיפים ופקאנים, מוגש לצד קרם שמנת ותה בטעם שומר
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לבצק הפאי:
170 גרם קמח
100 גרם חמאה
חופן פקאנים קצוצים גס
כף שקדים טחונים
50 גרם סוכר
קורט מלח
2 חלמונים
למלית:
5 תפוחי עץ
חלבון ביצה
סולת
לריבה:
100 גרם שזיפים מיובשים
חצי כוס מים
מיץ מחצי ליים
כף ברנדי
לקרם שמנת וניל:
מקל וניל
גביע שמנת חמוצה
אבקת סוכר
לתה השומר:
חופן זרעי שומר
גרידה מחצי ליים
כפית דבש
אופן ההכנה:
1 מאחדים את חומרי הבצק (ללא החלמונים) לבצק פירורי. מוסיפים את החלמונים ומעבדים לבצק אחיד. רבע מהבצק מניחים בצד במקרר ואת השאר משטחים על תבנית פאי. אופים את הבצק בתבנית במשך 20 דקות.
2 מקלפים את תפוחי העץ, מגררים אותם בפומפייה וסוחטים מעודף נוזלים.
3 מכינים את הריבה: מבשלים ביחד את השזיפים המיובשים עם המים, מיץ הליים והברנדי. כשהשזיפים מתרככים טוחנים הכל ביחד.
4 מורחים על בצק הפאי האפוי מעט חלבון ומעליו מפזרים קורט סולת. מפזרים את תפוחי העץ המגוררים ומעליהם עוד קצת סולת. על זה מפזרים בצורה חופשית את הריבה וסוגרים את הפאי עם רבע הבצק הנותר, מרודד.
5 אופים 30 דקות ב-160 מעלות.
6 מכינים שמנת וניל: חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים ממנו את התרמילים. מערבבים אותם עם השמנת החמוצה ומוסיפים אבקת סוכר לפי הטעם. מערבבים ושומרים בקירור.
7 תה שומר: קולים חופן זרעי שומר על בסיר קטן ויבש. מוסיפים מים, גרידת ליים וכפית דבש. מבשלים מעט ומסננים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!