אוכל
צילום׃ none

פוטוצ'יני שוקולד מריר עם גלידת וניל וקצפת

קינוח מתוק מריר קייצי מרענן

talsal | מתכוני גולשים | פורסם 14/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.7 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

להכנת הפוטוצ'יני - 100 גר' קמח לבן

מעט מלח

ביצה

25 גר' שוקולד מריר.לציפוי: קצפת

כף סוכר

תמצית וניל

כף אבקת קקאו

כדור גליה וניל

סירופ שוקולד.

אופן ההכנה:

הכנת הפוטוצ'יני: מערבבים בקערה את הקמח, המלח, הביצה ושוקולד מריר ליצירת בצק. מניחים כ-10 דקות, עוטפים בשקית ניילון ומעבירים למקרר לשעה. מרדדים במכונת פסטה, וחותכים לפטוצ'יני דקים. מבשלים במים רותחים כ-3-4 דקות עד שמוכנים. מסננים ומעבירים מיד למי קרח לצינון ועצירת בישול.

לציפוי: מערבבים בעדינות את הקצפת, כף סוכר, תמצית וניל וכף אבקת קקאו. מסדרים את הפוטוצ'יני בצלחת, מעל זה את הקצפת החומה, מעל כדור וניל, ומזליפים קצת סירופ שוקולד. אפשר לקשט עם תות.