אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

קסטה מסקרפונה וריבת עגבניות

בא לכם קינוח שהוא לא עוד עוגה בחושה? נסו את הקינוח המיוחד הזה: קסטה של בצק אפוי עם מלית מתוקה של ריבת עגבניות פיקנטית בציפוי קרם אנגלז. עכשיו רק תחליטו מאיזה צד אתם מתחילים לאכול

שי אביבי | מאסטר שף | פורסם 02/02/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לריבה:

סוכר

עגבנייה, חתוכה

פלפל שחור גרוס

 

לבצק:

סוכר

חמאה

שמנת מתוקה

קמח

לקרם אנגלז:

2 כוסות חלב

6 חלמונים

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה:

1 הריבה: בסיר מקרמלים את הסוכר עם מעט מים, מוסיפים את העגבנייה, מבשלים עד שמתחילה להיווצר ריבה. מוסיפים פלפל שחור גרוס.

2 הבצק: מערבבים יחד סוכר, שמנת מתוקה, חמאה וקמח. לשים ויוצרים שני עיגולים מהבצק ואופים בתבניות קטנות. 

4 קרם אנגלז: בסיר מרתיחים את החלב. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים והסוכר. מוסיפים בהדרגה את החלב ומקציפים כשתי דקות. מחזירים לסיר, מבשלים על אש קטנה ומערבבים. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים. מסננים, מעבירים למקרר לצינון.

5 הרכבת המנה: מניחים עיגול בצק אפוי אחד על צלחת, מורחים מעליו מסקרפונה, וריבת עגבניות. ומניחים מלמעלה את עיגול הבצק השני ויוצקים מעל מעט קרם אנגלז.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.