אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

מלבי של "האחים"

קינוח מתוק ומרענן עם פיסטוקים מקורמלים, שמגיע אלינו ממסעדת "האחים". את סירופ הוורדים מחליף גרנדין, שמוסיף צבע אדום בוהק וטעם נהדר של רימונים. נראה אתכם מתאפקים עד שהוא מוכן

אסף דוקטור | על השולחן | פורסם 07/01/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

15 גרם עלי ג'לטין (או אבקה, ראו פירוט בהמשך)

5 מיכלים (¼1 ליטרים) שמנת מתוקה

240 מ"ל (1 כוס) חלב

250 גרם (¼1 כוסות) סוכר

25 מ"ל (5 כפיות) מי ורדים (לא תמצית)

להגשה:

1 כוס סירופ רימונים (גרנדין)

פיסטוקים מקורמלים (מתכון בהמשך)

קוקוס מגורר

לפיסטוקים המקורמלים:

150 גרם פיסטוקים קלויים לא מומלחים

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

60 מ"ל (1/4 כוס) מים

קורט הל טחון (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מניחים עלי ג'לטין בקערית עם מים לכיסוי למשך 5 דקות עד שהעלים רכים.

2 שמים בסיר שמנת מתוקה, חלב, סוכר ומי ורדים, מביאים לרתיחה ובוחשים עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש.

3 סוחטים את עלי הג'לטין, מוסיפים לסיר ובוחשים במרץ עד שהג’לטין נמס.

4 מסננים דרך מסננת דקה ומוזגים לכלי הגשה. מקררים 4 שעות לפחות עד שהמלבי מתייצב.

לפני ההגשה: יוצקים סירופ רימונים (גרנדין) ומפזרים פיסטוקים מקורמלים וקוקוס מגורר.

* שימו לב שלא כל עלי הג’לטין זהים. יש ששוקלים 5 גרם ויש ששוקלים 3 גרם. בדקו היטב, ואם אינכם בטוחים, הקפידו לשקול את העלים בבית.

* במקום עלי ג'לטין אפשר להשתמש באבקה (ממירים ביחס 1:1) בצורה הבאה: שמים אבקת ג'לטין בקערה עם מים (על כל שקית שמשקלה 14 גרם משתמשים ב-1/4 כוס מים) וממתינים כמה דקות עד שגרגרי הג'לטין סופחים את המים ותופחים. מחממים את התערובת כמה שניות במיקרוגל או מעל בן מארי ובודקים אם הג’לטין נמס. אם לא, מחממים עוד כמה שניות עד שהוא נמס לגמרי אך לא מתחמם מדי. מוסיפים את הג'לטין המומס מייד לנוזל החם ומאחדים בין התערובות.

פיסטוקים מקורמלים

פיסטוקים הם חלק ממערך התוספות של המלבי הקלאסי. כאן הם זוכים לקרמול שמוסיף קראנץ’ ומתיקות.

1 ממיסים סוכר בסיר קטן עם מים ומבשלים כ-7-5 דקות עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.

2 מוסיפים פיסטוקים ומערבבים עד שהפיסטוקים מצופים לגמרי בקרמל.

3 משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (או על משטח משומן) ומצננים לטמפ’ החדר.

4 מרסקים לפירורים גסים במעבד מזון בפולסים או במכתש ועלי. במהלך הריסוק אפשר להוסיף מעט הל טחון. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!