אוכל
צילום׃ דן לב, שבתות וחגים עם מיקי שמו, על השולחן

עוגת שוקולד-מרציפן

לקבלת עוגה מרשימה במיוחד מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל

מיקי שמו | שבתות וחגים עם מיקי שמו, על השולחן | פורסם 06/11/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

4 ביצים גדולות (L)

200 גרם (1 כוס) סוכר חום בהיר

1/4 כפית מלח

105 גרם (3/4 כוס) קמח רגיל

1 כפית אבקת אפייה

120 מ”ל (1/2 כוס) חלב

100 גרם מרציפן איכותי חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

3 מקציפים ביצים עם סוכר ומלח במיקסר כ-5 דקות במהירות בינונית לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבלים לתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת אפייה וחלב ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה.

4 יוצקים לתבניות ומחליקים. מפזרים מעל מרציפן.

5 אופים 45-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

6 מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.

• גיוון: לציפוי גנאש שוקולד - מביאים לרתיחה 1/2 כוס שמנת מתוקה בסיר קטן ויוצקים על 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות. ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים לטמפ’ החדר ויוצקים על העוגה.