עוגת שוקולד-מרציפן
לקבלת עוגה מרשימה במיוחד מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (16 מנות):
400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
4 ביצים גדולות (L)
200 גרם (1 כוס) סוכר חום בהיר
1/4 כפית מלח
105 גרם (3/4 כוס) קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
120 מ”ל (1/2 כוס) חלב
100 גרם מרציפן איכותי חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
3 מקציפים ביצים עם סוכר ומלח במיקסר כ-5 דקות במהירות בינונית לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבלים לתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת אפייה וחלב ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה.
4 יוצקים לתבניות ומחליקים. מפזרים מעל מרציפן.
5 אופים 45-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
6 מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.
• גיוון: לציפוי גנאש שוקולד - מביאים לרתיחה 1/2 כוס שמנת מתוקה בסיר קטן ויוצקים על 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות. ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים לטמפ’ החדר ויוצקים על העוגה.