אוכל
צילום׃ מירב אלגר, מתוקה

פאדג'ונים

אי אפשר לעמוד בפיתוי של עינוגי השוקלד הקטנים והמשובחים הללו

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 07/04/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 125 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לפאדג'ונים

שוקולד מריר 60% 500 גרם
מחמאה/חמאה 100 גרם
ביצים 5 ביצים
סוכר 1/2כוס

לגנאש

שוקולד מריר 60% 200 גרם
מחמאה/חמאה 100 גרם
גלוקוזה 50 גרם (אפשר גם סירופ תירס בהיר. להשיג בסופרים הגדולים)
300 גרם אגוזים מקורמלים / קוקוס טחון / סוכריות קישוט

אופן ההכנה:

פאדג'1 מחממים את התנור ל120 מעלות.2. ממיסים את השוקולד והחמאה ביחד בקערה ומערבבים מדי פעם.3. בינתיים מקציפים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר עד לקבלת קצף "תפוח".4. מכניסים את מסת השוקולד למסת הביצים, מעבירים לתבנית מלבנית משומנת עם נייר אפייה בגודל 30*40, ובעזרת לקקן מיישרים את תערובת כמה שיותר.5. אופים בתנור כ 20 דקות על 120 מעלות עד שהתערובת יציבה (היא נשארת רוטטת מעט) מקררים ומקפיאים.6. מוציאים מההקפאה, הופכים על קרש חיתוך וחותכים לריבועים שווים בגודלם, בתוכם נועצים מקל אחד ומקררים בשנית.

גנאש1 ממיסים בסיר את החמאה והגלוקוזה, ומערבבים כדי שלא ישרף, עד לרתיחה.2. מוסיפים את כל השוקולד ישר לסיר וטורפים נמרצות עד איחוד הגנאש.3. מוציאים את הפאדג'ונים מהמקרר וטובלים כל אחד בגנאש החם ולאחר מכן מניחים על רשת קירור, לנזילת עודפים.4. ממתינים כמה דקות וטובלים בקערה עם 300 גרם אגוזים מקורמלים / קוקוס טחון / סוכריות קישוט ולהניח על צלחת, לשמור במקרר עד ההגשה.