עוגת טירמיסו
עוגה רכה, נימוחה וטעימה ברמות אחרות, בקינוח הקלאסי המשלב את טעמי הקפה וקרם המסקרפונה הקטיפתי. מבוסס על מתכון של מרתה סטיוארט האגדית
- זמן עבודהחמישים דקות
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
3 תבניות לעוגות בגודל 18X8 ובעומק 5 ס"מ, להשיג בחנויות לכלים חד פעמיים, או תבנית לקאפקייקס
לעוגות:
כוס ורבע (175 גרם) קמח
3/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
1/2 מקל וניל חצוי לאורכו, או כפית תמצית וניל
60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3 ביצים
3 חלמונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
לסירופ:
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
3/4 כוס (160 מ"ל) קפה חזק (ניתן להשתמש בקפה אספרסו או להמס 2 כפית קפה נמס במים רותחים)
2 כפות (30 מ"ל) רום (משקה, לא תמצית)
לציפוי:
1/2 מכל (125 גרם) גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם העוגות: מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
3 בסיר קטן מביאים לסף רתיחה את החלב ומקל הווניל - גרגרים ותרמיל (או התמצית). מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את החמאה, מערבבים היטב עד להמסה ומצננים.
4 מביאים לרתיחה כמות קטנה של מים בסיר בינוני. מניחים מעל הסיר קערה חסינת חום כך שלא תיגע במים (בן מארי). בקערה זו מערבלים את החלמונים, הביצים השלמות והסוכר למשך כ-5 דקות, עד להמסה של הסוכר וקבלת תערובת חמימה. מעבירים את תערובת הביצים לקערת המיקסר ומקציפים במשך כ-5 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
5 מקפלים לתוך קצף הביצים את תערובת הקמח, בכל פעם שליש, עד להטמעה מלאה. משתדלים לקפל בעדינות על מנת שלא לפגוע בנפח התערובת, אך יחד עם זאת מוודאים כי כל הקמח נטמע היטב. מוציאים את תרמיל הווניל מתערובת החמאה, מעבירים אליה כמות קטנה של תערובת הביצים וקמח (על מנת להסמיך אותה מעט) ומערבבים היטב, לאחר מכן מעבירים את תערובת החמאה והחלב אל הקערה ומקפלים היטב.
6 מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות ואופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים לחלוטין (אם מכינים קאפקייקס זמן האפייה מתקצר בכ-5 דקות)
7 להכנת סירופ הקפה: ממיסים היטב את הסוכר בכוס הקפה החם. מוסיפים את הרום ומערבבים. מצננים מעט. מברישים את העוגות שהתקררו בסירופ הקפה באופן שווה.
8 להכנת הציפוי: מערבבים בקערה את גבינת המסקרפונה ואבקת הסוכר. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. מעבירים לשק זילוף ומזלפים בנדיבות מעל כל עוגה (אם התערובת רכה מדי לזילוף, ניתן להעביר את שק הזילוף לקירור למשך 15-20 דקות, עד שהתערובת נוחה לזילוף).
* העוגה נשמרת עוד שלושה ימים נוספים בקירור.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!