עוגת גבינה קלאסית
מתכון לעוגת הגבינה המוכרת והאהובה. חובה על שולחן החג בשבועות
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית (לתבנית בקוטר 28):
כוס קמח
6 כפות אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
2 כפות מים קרים
למלית:
750 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינת שמנת
6 ביצים מופרדות
1 כפית תמצית וניל
כוס + 2 כפות סוכר
6 כפות קורנפלור, רצוי מנופה
5 כפות קמח, רצוי מנופה
2/3 כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכינים את התחתית: מכניסים למעבד מזון קמח, אבקת סוכר וחמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלמון ומים קרים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
3 מהדקים את הבצק בשכבה אחידה לתבנית 28 מרופדת בנייר אפייה, מחוררים את הבצק עם מזלג ואופים 10-15 דקות עד לקבלת תחתית זהובה. מצננים.
4 המלית: מעלים את חום התנור ל-240 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית בינונית עם מים רותחים.
5 טורפים את שני סוגי הגבינה, החלמונים, תמצית הווניל וחצי מכמות הסוכר.
6 מערבבים יחד את הקורנפלור והקמח, מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב עד שאין גושים והתערובת חלקה.
7 מוסיפים חלב וחמאה מומסת וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
8 מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק אך לא נוקשה. מערבבים את הקצף לתוך התערובת בתנועות קיפול עדינות.
9 יוצקים את הבלילה על התחתית האפויה ואופים 10 דקות, עד שמלמעלה נוצר קרום יציב ויבש ופני העוגה מזהיבים. מוציאים את העוגה מהתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-160.
10 כשהתנור מגיע ל-160 מעלות מחזירים את העוגה ואופים שעה נוספת. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
11 מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שמשחררים מהתבנית. שומרים במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> הנה עוד מתכון מעולה לעוגת גבינה אפויה