אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת גבינה קלאסית

מתכון לעוגת הגבינה המוכרת והאהובה. חובה על שולחן החג בשבועות

טל יעקב | טל ושני | פורסם 14/05/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 285 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית (לתבנית בקוטר 28):

כוס קמח

6 כפות אבקת סוכר

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 חלמון

2 כפות מים קרים

למלית:

750 גרם גבינה לבנה 5%

250 גרם גבינת שמנת

6 ביצים מופרדות

1 כפית תמצית וניל

כוס + 2 כפות סוכר

6 כפות קורנפלור, רצוי מנופה

5 כפות קמח, רצוי מנופה

2/3 כוס חלב

50 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכינים את התחתית: מכניסים למעבד מזון קמח, אבקת סוכר וחמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלמון ומים קרים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.

3 מהדקים את הבצק בשכבה אחידה לתבנית 28 מרופדת בנייר אפייה, מחוררים את הבצק עם מזלג ואופים 10-15 דקות עד לקבלת תחתית זהובה. מצננים.

4 המלית: מעלים את חום התנור ל-240 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית בינונית עם מים רותחים.

5 טורפים את שני סוגי הגבינה, החלמונים, תמצית הווניל וחצי מכמות הסוכר.

6 מערבבים יחד את הקורנפלור והקמח, מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב עד שאין גושים והתערובת חלקה.

7 מוסיפים חלב וחמאה מומסת וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

8 מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק אך לא נוקשה. מערבבים את הקצף לתוך התערובת בתנועות קיפול עדינות.

9 יוצקים את הבלילה על התחתית האפויה ואופים 10 דקות, עד שמלמעלה נוצר קרום יציב ויבש ופני העוגה מזהיבים. מוציאים את העוגה מהתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-160.

10 כשהתנור מגיע ל-160 מעלות מחזירים את העוגה ואופים שעה נוספת. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

11 מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שמשחררים מהתבנית. שומרים במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> הנה עוד מתכון מעולה לעוגת גבינה אפויה