אוכל
צילום׃ בועז לביא

מרנג תותים

לבבות מרנג קטנים ושמיימיים במילוי קציפת קוקוס ותותים טריים

שרית מזרחי | פאפאגיו | פורסם 09/02/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1/2 ליטר חלבון
1 ק"ג סוכר

למרק התותים

700 גרם תותים קפואים
100 גרם סירופ סוכר

לקציפת הקוקוס

1 פחית חלב קוקוס
200 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את החלבון והסוכר ומעבירים לקערה חסינת חום, מעל סיר עם מים רותחים, עד להמסת הסוכר. מערבבים מדי פעם.

2 לאחר קבלת תערובת אחידה מעבירים אותה להקצפה במיקסר.

3 מעבירים לשק זילוף ומזלפים פבלובות על מגש. מכניסים לתנור למשך כשעתיים וחצי על טמפרטורה של 50 מעלות.

4 להכנת מרק התותים: מבשלים בסיר את התותים וסירופ הסוכר למשך כ-5 דקות.

5 מצננים וטוחנים בבלנדר לקבלת מרקם אחיד. מסננים ומקררים.

6 להכנת קציפת הקוקוס: מקציפים במיקסר את חלב הקוקוס והשמנת עד לקבלת קצף יציב.

7 מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן.

8 יוצקים לצלחת עמוקה מעט מרק תותים, מניחים במרכז את הפבלובה ומזלפים פנימה את קציפת הקוקוס. מפזרים מעל פרוסות תותים טריים ומגישים.