צילום׃ בועז לביא
מרנג תותים
לבבות מרנג קטנים ושמיימיים במילוי קציפת קוקוס ותותים טריים
שרית מזרחי | פאפאגיו
| פורסם 09/02/11
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1/2 ליטר חלבון
1 ק"ג סוכר
למרק התותים
700 גרם תותים קפואים
100 גרם סירופ סוכר
לקציפת הקוקוס
1 פחית חלב קוקוס
200 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את החלבון והסוכר ומעבירים לקערה חסינת חום, מעל סיר עם מים רותחים, עד להמסת הסוכר. מערבבים מדי פעם.
2 לאחר קבלת תערובת אחידה מעבירים אותה להקצפה במיקסר.
3 מעבירים לשק זילוף ומזלפים פבלובות על מגש. מכניסים לתנור למשך כשעתיים וחצי על טמפרטורה של 50 מעלות.
4 להכנת מרק התותים: מבשלים בסיר את התותים וסירופ הסוכר למשך כ-5 דקות.
5 מצננים וטוחנים בבלנדר לקבלת מרקם אחיד. מסננים ומקררים.
6 להכנת קציפת הקוקוס: מקציפים במיקסר את חלב הקוקוס והשמנת עד לקבלת קצף יציב.
7 מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן.
8 יוצקים לצלחת עמוקה מעט מרק תותים, מניחים במרכז את הפבלובה ומזלפים פנימה את קציפת הקוקוס. מפזרים מעל פרוסות תותים טריים ומגישים.