אוכל
צילום׃ אלונה להב, mako אוכל

עוגת גבינה טבעונית

העוגה החמודה הזאת של קרן מיי זכתה במקום הראשון בתחרות העוגה הטבעונית של עמותת אנונימוס במסעדת ננוצ'קה, והיא ההוכחה לכך ששבועות הוא חג שכולם יכולים ליהנות ממנו. כן, גם טבעונים

רותם מיי | מסעדת ננוצ'קה | פורסם 30/05/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):

200 גרם ביסקוויטים

180 גרם מרגרינה בטעם חמאה

למלית הגבינה:

1 מכל שמנת צמחית

1 כוס חלב סויה, או כל חלב צמחי אחר

1 אינסטנט פודינג וניל

חצי קופסה ממרח על בסיס סויה בסגנון גבינה

כפית תמצית וניל

מעט גרידת לימון

למלית הפטל:

300 גרם פטל מופשר מהקפאה

מלית אוכמניות מוכנה

רבע כוס מים

אופן ההכנה:

1 מרסקים את הביסקוויטים למרקם פירורי/חולי במעבד מזון ומעבירים לקערה.

2 שופכים את המרגרינה המומסת לתערובת הפירורים, מעבירים לתבנית משומנת ומהדקים. מקפיאים לחצי שעה.

3 מקציפים את השמנת עם החלב והאינסטנט פודינג. מוסיפים בעדינות ובתנועות קיפול את ממרח הסויה לקצפת הצמחית ומוסיפים את תמצית הווניל וגרידת הלימון. מעבירים לתבנית ומקפיאים לחצי שעה

4 שמים חצי מכמות הפטל המופשר בבלנדר עם מעט ממלית האוכמניות ורבע כוס מים, מערבלים היטב עד לקבלת מרקם סמיך ונוזלי. שופכים על העוגה הקפואה ומשטחים. מוסיפים את הפטל השלם שנשאר, מקפיאים לשעה את כל העוגה, ושומרים במקרר עד ההגשה.

אהבתם את עוגת הגבינה הטבעונית? יש לנו עוד מלא מתכונים טבעוניים!