אוכל
צילום׃ לין לוי, mako אוכל

האני באטר טוסט

רוחות ההאני באטר טוסט בטיקטוק לא השאירו אותנו אדישים, וגם אנחנו מצאנו עצמנו מנסים את המנה המושחתת הזו, שמכילה את צריכת השומן והסוכר השבועית הממוצעת. הבעיה היא שמלוח או מתוק, זה יוצא טעים. ממש ממש טעים

לין לוי | mako אוכל | פורסם 01/02/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

ל-4 טוסטים:

חצי חלה, פרוסה ל-4 חתיכות עבות (ללא הקשה)

125 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת חדר

חצי כוס סוכר חום

2 כפות דבש

לתוספת מתוקה (מרכיבים ל-4 טוסטים):

250 גרם (קופסה) גבינת מסקרפונה

125 גרם אבקת סוכר (או חצי אבקת סוכר וחצי סוכר וניל)

כפית תמצית וניל אמיתית

כף שמנת להקצפה

פירות חתוכים, אילו שאוהבים

לתוספת מלוחה (מרכיבים לטוסט אחד):

פרוסת גאודה עיזים

כף פתיתי פרמזן

פרוסת רוקפור, מפוררת ביד

4-5 פטריות יער, מוקפצות בחמאה

3 עלים של כוסברה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים את החמאה והסוכר בקערה לקבלת מרקם משחתי אחיד.

3 מורחים את תערובת החמאה בעזרת לקקן על פרוסות החלה מכל הצדדים (גם מהצד שיהיה מונח על התבנית).

4 מסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-15 דקות, עד לקבלת צבע יפה. מוציאים ומניחים בצד לצינון (נזהרים לא לגעת בטוסטים בידיים חשופות). הטוסט יהיה רך בשלב הזה, ולא קריספי – לא לדאוג, הקראנץ' מתקבל בקירור.

בטיקטוק לא מספרים שהקראנץ' מגיע רק עם הקירור (צילום: לין לוי, mako אוכל)
האני באטר טוסט. בטיקטוק לא מספרים שהקראנץ' מגיע רק עם הקירור|צילום: לין לוי, mako אוכל

5 בזמן שהטוסט מתקרר ומקבל את הקראסט מכינים את התוספות. לגרסה מתוקה: טורפים את כל המרכיבים חוץ מהפירות בקערה לקבלת תערובת חלקה ואוורירית (אפשר להוסיף עוד שמנת אם רוצים אותה אוורירית אפילו יותר). מעבירים למקרר ל-10 דקות, ואז מגישים על הטוסט יחד עם הפירות.

האני באטר טוסט. הגרסה המלוחה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
האני באטר טוסט. הגרסה המלוחה|צילום: לין לוי, mako אוכל

6 לגרסה מלוחה: מניחים על הטוסט את הגאודה ומכניסים למיקרו ל-10 שניות. מוציאים ומפוררים מלמעלה את הרוקפור. מפזרים את הפטריות, הפרמזן והכוסברה ומגישים.