תמונת AVI׃ none
אצבעות שוקולד
קינוח שוקולדי קפוא ומפנק עם תחתית פריכה של קורנפלקס-שוקולד-אגוזים וגנאש מפתה ממעל
חיים כהן | מבשלים ביחד
| פורסם 27/01/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
30 גרם חמאה
65 גרם שוקולד מריר
250 גרם קרם שוקולד ואגוזים (פרלינה, להשיג בחנויות המתמחות)
125 גרם קורנפלקס קלוגס
לגנאש
350 שמנת מתוקה
350 גרם שוקולד מריר
כלים
מעבד מזון
קלחת
קערה תואמת לקלחת
משטח סיליקון
רינג מרובע
משקל דיגיטלי
מטרפה
אופן ההכנה:
1 ממיסים את החמאה והשוקולד בסיר כפול. מוסיפים את קרם השוקולד-אגוזים ומערבבים.
2 מרסקים את הקורנפלקס לפירורים גסים במעבד המזון. מוסיפים את הקרם ומערבבים.
3 משטחים את העיסה בתבנית חד-פעמית מאורכת ומאחסנים במקפיא.
4 מביאים את השמנת לרתיחה בסיר ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי.
5 יוצקים את הקרם על העיסה הקרה בתבנית ומאחסנים במקפיא לכמה שעות.
6 לפני ההגשה משחררים מהתבנית וחותכים בסכין חדה לאצבעות.