עוגיות סנדוויץ' שוקולד וגבינת שמנת
שלוש באחת: בכל עוגיית סנדוויץ' של אביבה יש, בעצם, שתי עוגיות שוקולד נימוחות וקרם גבינה מתוק ועשיר שמחבר ביניהן. לא שווה?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לפי כוס מדידה של 200 מ"ל
100 גרם שוקולד מריר (רצוי 70% מוצקי קקאו)
120 גרם קמח (1 כוס)
חצי כפית אבקת אפייה
100 גרם גבינת שמנת פילדלפיה
50 גרם חמאה או מרגרינה רכה
1 ביצה
150 גרם סוכר (4/3 כוס)
למלית:
200 גרם גבינת שמנת פילדלפיה
200 גרם אבקת סוכר (2 כוסות)
כפית משחת וניל (אפשר גם תמצית ווניל באיכות טובה)
אופן ההכנה:
1 בסיר בן מארי ממיסים את השוקולד.
2 מסננים את הקמח יחד עם אבקת האפייה.
3 בעזרת מיקסר מקציפים את גבינת השמנת יחד עם החמאה או המרגרינה עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים לערבב.
5 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה המנופים וממשיכים לערב.
6 לבסוף מוסיפים את הביצה והסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
7 מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
8 מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר עגול 1 ס"מ, ומזליפים 40 ערימות קטנות בקוטר 2.5 ס"מ. חשוב לשמור על מרווח של 4-5 ס"מ, כי העוגיות מתפשטות בזמן האפייה. למי שאין שק זילוף יכול בעזרת שתי כפיות לעשות ערמות קטנות.
9 אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ל-12 דקות ומצננים לגמרי.
10 מכינים את המלית: בעזרת מיקסר מקציפים היטב את גבינת השמנת עם אבקת הסוכר ומשחת הווניל, מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול ומזליפים על 20 העוגיות כמות נדיבה במרכז.
11 סוגרים עם עוד עוגייה ולוחצים בעדינות במרכז העוגייה, עד שהמלית ממלאת את כל שטח העוגייה.
12 מפזרים מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.
13 שומרים במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!