עוגת יוגורט לימון ללא קמח
נכון, מדובר בעוגה לכל דבר, אבל המרקם? המרקם מזכיר סופלה גבינה, ואנחנו פשוט מתים על זה. רכה כמו ענן, מפתיעה בטירוף ובעיקר טעימה פיצוצים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:
4 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
400 גרם (2 מכלים) יוגורט, רצוי 4 וחצי אחוזי שומן ומעלה
50 גרם (5 כפות) קורנפלור
כפית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
קליפת מגוררת ומיץ מחצי לימון בינוני
אבקת סוכר, להגשה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף אחיד. מעבירים לקערה גדולה ומניחים בצד.
3 באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) מקציפים את החלמונים עם המחצית השנייה של הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים יוגורט, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
4 מוסיפים וניל ולימון (קליפה ומיץ) ומערבבים שוב.
5 מאחדים בתנועות קיפול עדינות את תערובת החלמונים עם תערובת החלבונים. מעבירים לתבנית.
6 אופים 45-50 דקות, עד שהעוגה אינה רוטטת. מכבים את התנור, פותחים אותו ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. בשלב הזה אפשר להעביר סכין סביב הדפנות של העוגה, כדי שתצנח קצת פחות.
7 מצננים עוד מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
** העוגה טעימה כשהיא חמימה אבל גם אחרי צינון.
** העוגה תישמר כשהיא עטופה במקרר עד שלושה ימים.