אוכל
צילום׃ לימור תירוש, מטבח מקומי

יהלומי שוקולד

פשוט, נימוח, אלגנטי. הממתק המושלם

לימור תירוש | מטבח מקומי | פורסם 23/08/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (80 מנות):

250 גרם חמאה (ועוד קצת לשימון)
250 גרם שוקולד מריר משובח (לפחות 60% מוצקי קקאו, אבל לא יותר מ-70%)
100 גרם (חצי כוס) סוכר
4 ביצים בטמפרטורת החדר
3 כפות שטוחות קמח תופח (30 גרם), מעורבב קלות עם קורט מלח ו-2 כפות אבקת קקאו (12 גרם) משובחת - מנופים יחד במסננת דקה
2 כפות קוניאק/וויסקי
אבקת קקאו לציפוי

אופן ההכנה:

1 משמנים תבנית מרובעת במידות 20 על 25 (גם קצת יותר גדולה או יותר קטנה יהיה בסדר) בחמאה מומסת. מכסים בנייר אפייה ומורחים גם אותו בחמאה מומסת.

2 מחממים תנור ל-170 מעלות.

3 ממיסים בסיר המונח בתוך סיר עם מים רותחים קלות (בן מארי) את החמאה, השוקולד והסוכר. אחרי שהמרכיבים נמסו ונוצרה תערובת חלקה ומבריקה, מסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את הקוניאק.

4 בקערת המיקסר מקציפים את הביצים במשך 10 דקות. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בזהירות את תערובת השוקולד המצוננת.

5 מוסיפים את תערובת הקמח לבלילה ומערבבים מעט מאוד. גם אם נדמה שעדיין יש גושים או שהבלילה לא אחידה, אין מה לדאוג – זה מסתדר באפייה.

6 אופים את העוגה במשך 20-25 דקות – נועצים קיסם, ומוודאים שמעט פירורי עוגה לחה נדבקים אליו. אם הקיסם יוצא נקי יודעים שצריך לאפות קצת פחות זמן בפעם הבאה.

7 מצננים את העוגה מספר שעות או אפילו יום שלם בטמפרטורת החדר.

8 הופכים את העוגה על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה, טבולה במים חמים, חותכים לריבועים קטנטנים ושווים בגודלם (2 או 2.5 ס"מ). מצפים היטב באבקת קקאו מנופה.

* יהלומי השוקולד נשמרים היטב בקופסה סגורה 4-5 ימים, ובמקרר אפילו יותר. רק אל תשכחו להוציא אותם מהמקרר לפחות שעה לפני שרוצים לאכול אותם, כי הם טעימים יותר בטמפרטורת החדר.