עוגיות מזל לחג האהבה
עם פתקי אהבה בפנים - אין יותר מתוק מזה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (24 מנות):
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
2 חלבונים
אופן ההכנה:
1 שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומערבבים עד ליצירת עיסה אחידה, ללא גושים.
2 מכניסים את התערובת למקרר לשעה.
3 בינתיים מכינים את הפתקים המאורכים (אפשר על נייר אפייה, ובבקשה - בעט לא רעיל, או בטושים של ילדים).
4 מחממים תנור ל-200 מעלות.
5 מכינים תבנית אפייה עם נייר אפייה, ומציירים על הנייר עיגולים בקוטר כ-8 ס"מ.
6 הופכים את נייר האפייה, ומרססים בשכבה דקה של שמן (בעיסה אין שומן, והיא דביקה מאוד מאוד). אם יש לכם משטח סיליקון, זה הזמן להשתמש בו.
7 בעזרת כפית לוקחים כמות מדודה מהבצק הקר, מניחים במרכזו של כל עיגול, ומרדדים באופן שווה על מנת למלא את העיגול (אפשר עם כף). העוגייה חייבת להיות דקה, אחרת היא תהיה צמיגית.
8 אופים במשך 5-6 דקות, רק עד שהבצק משחים בקצוות וטיפ טיפה לכיוון המרכז.
9 מוציאים את העוגיות מהתנור, ממתינים 15-30 שניות (לא יותר!) ומפרידים בעדינות מנייר האפייה. שימו לב - אם תעשו את זה מוקדם מדי הבצק יתכווצ'ץ', ואם מאוחר מדי - הוא יתקשה ולא תוכלו לעצב אותו. משחררים בעדינות את השוליים בעזרת מרית, והופכים.
10 בזריזות: מניחים את הפתק במרכז העוגייה ומקפלים אותה כך שהשוליים ייפגשו. מהדקים אותם מעט.
11 מניחים את העוגייה המקופלת על שפה של כוס או קערה ומחזיקים לכמה שניות עד שהצורה מתקבעת.