אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

כנאפה ריקוטה

אטריות קדאיף פריכות וזהובות, מלית של גבינת ריקוטה רכה וסירופ סוכר נוצץ ומבושם. בתור מכורי כנאפה לא אנונימיים כלל - אנחנו לא יכולים לחשוב על דרך טובה יותר לסגור את היום. כוס תה במרפסת, ואנחנו מרוצים

שי לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 17/11/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 161 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למחבת בקוטר 28 ס"מ:

300 גרם אטריות קדאיף

100 גרם חמאה, מומסת

1 כף גדושה אבקת סוכר

למלית:

1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה עיזים 5%

לסירופ:

1 ורבע כוסות (300 מ"ל) מים מינרלים או מסוננים

1 וחצי כוסות (300 גרם) סוכר

1 כף מי ורדים (לא תמצית)

להגשה:

כוס פיסטוקים קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר קטן תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות עד שהסירופ צלול ומעט סמיך.

2 מסירים מהכיריים, מוסיפים מי ורדים ומערבבים. מצננים היטב.

3 מכינים את המלית: מערבבים ריקוטה בקערה כדי לאוורר אותה וכדי שתהיה נוחה למריחה.

4 מכינים את הכנאפה: מפרידים את אטריות הקדאיף וגוזרים אותן לפיסות יותר קטנות. מוסיפים חמאה ואבקת סוכר ומערבבים היטב עד שכל האטריות מבריקות.

5 משטחים מחצית מתערובת האטריות באופן שווה במחבת עם ציפוי מונע הידבקות. מורחים את גבינת הריקוטה בשכבה אחידה בעזרת גב של כף ומכסים בשאר האטריות. מחממים על להבה נמוכה-בינונית 8-10 דקות עד שהאטריות זהובות.

6 מכסים את המחבת בצלחת גדולה והופכים עליה את הכנאפה. מחזירים את הכנאפה למחבת כשצידה הלא מטוגן כלפי מטה ומטגנים עוד 4-5 דקות עד שהכנאפה זהובה.

7 יוצקים את הסירופ הקר על הכנאפה החמה ומשהים כ-10 דקות.

8 מפזרים פיסטוקים ומגישים.