כנאפה ריקוטה
אטריות קדאיף פריכות וזהובות, מלית של גבינת ריקוטה רכה וסירופ סוכר נוצץ ומבושם. בתור מכורי כנאפה לא אנונימיים כלל - אנחנו לא יכולים לחשוב על דרך טובה יותר לסגור את היום. כוס תה במרפסת, ואנחנו מרוצים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
למחבת בקוטר 28 ס"מ:
300 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה, מומסת
1 כף גדושה אבקת סוכר
למלית:
1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה עיזים 5%
לסירופ:
1 ורבע כוסות (300 מ"ל) מים מינרלים או מסוננים
1 וחצי כוסות (300 גרם) סוכר
1 כף מי ורדים (לא תמצית)
להגשה:
כוס פיסטוקים קצוצים גס
אופן ההכנה:
1 מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר קטן תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות עד שהסירופ צלול ומעט סמיך.
2 מסירים מהכיריים, מוסיפים מי ורדים ומערבבים. מצננים היטב.
3 מכינים את המלית: מערבבים ריקוטה בקערה כדי לאוורר אותה וכדי שתהיה נוחה למריחה.
4 מכינים את הכנאפה: מפרידים את אטריות הקדאיף וגוזרים אותן לפיסות יותר קטנות. מוסיפים חמאה ואבקת סוכר ומערבבים היטב עד שכל האטריות מבריקות.
5 משטחים מחצית מתערובת האטריות באופן שווה במחבת עם ציפוי מונע הידבקות. מורחים את גבינת הריקוטה בשכבה אחידה בעזרת גב של כף ומכסים בשאר האטריות. מחממים על להבה נמוכה-בינונית 8-10 דקות עד שהאטריות זהובות.
6 מכסים את המחבת בצלחת גדולה והופכים עליה את הכנאפה. מחזירים את הכנאפה למחבת כשצידה הלא מטוגן כלפי מטה ומטגנים עוד 4-5 דקות עד שהכנאפה זהובה.
7 יוצקים את הסירופ הקר על הכנאפה החמה ומשהים כ-10 דקות.
8 מפזרים פיסטוקים ומגישים.