צילום׃ ben phillips, Istock
שסק טרי ושמן זית עם סורבה יוגורט
קינוח אביבי של השף יניב גור אריה
יניב גור אריה | גלריית המומחים
| פורסם 16/04/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
ליוגורט
400 מ"ל יוגורט
קליפה מגורדת מלימון אחד
לסירופ
200 גרם סוכר
200 מ"ל מים
50 גרם גלוקוזה
לקרם שסק
11 שסק קלופים וחצויים
להגשה
11 שסק קלופים וחצויים
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 לסורבה: מבשלים את המים, הסוכר והגלוקוזה עד לקבלת סירופ אחיד (כ- 5 דקות) ומצננים. 2. לוקחים כוב (200 מ"ל) מהסירופ ומערבבים עם היוגורט וקליפת הלימון. מקפיאים, רצוי במכונת גלידה. 3. למחית השסק: טוחנים במעבד מזון אחד עשר שסקים עם מעט מהסירופ עד לקבלת מחית חלקה. 4. מסננים את המחית כדי לקבל מרקם חלק יותר. 5. את יתרת חצאי השסק טובלים בתוך הסירופ הנותר ל- 5 דקות. 6. ההגשה: יוצקים לצלחות אישיות שכבה שטוחה של מחית שסק, מניחים מעליה כדור סורבה ומקשטים בחצאי השסק, יוצקים מעל כל כדור סורבה כף אחת של שמן זית ומגישים