אוכל
צילום׃ דן לב, יחסי ציבור

בראוניז שוקולד תפוז

השילוב הקלאסי של טעמי השוקולד והתפוז משדרג את הבראוניז פלאים וגורם לנו להתגעגע לימים קרים יותר

שי-לי ליפא | קמח מאנה | פורסם 10/06/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1 כוס דחוסה (200 גרם) סוכר חום כהה

3 ביצים

1/4 כוס ליקר תפוזים (קוואנטרו, טריפל סק או גרנד מרינייה)

קליפה מגוררת מתפוז אחד

1 כוס (140 גרם) קמח

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט.

2 ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

3 מוסיפים סוכר, ביצים, ליקר תפוזים וקליפת תפוז מגוררת ומערבבים.

4 מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת חלקה.

5 יוצקים לתבנית בגודל 24 על 30 ס"מ ומחליקים את פני הבלילה.

6 אופים בתנור החם 30-25 דקות, עד שהשכבה העליונה מתכסה קרום ויציבה למגע. מצננים היטב.

7 שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה חותכים לריבועים ומפזרים אבקת סוכר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכונים באדיבות: שי לי ליפא לקמח מאנה מסדרת מאסטר שף