צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרפה מוס מנגו
מתכון לקינוח מרענן לקיץ עם מנגו ושמנת. מנה נוסטלגית שתצנן לכם את הקיץ הלוהט
מירי ארזי | מתוקה
| פורסם 05/07/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפרפה מנגו:
2 מנגו בינוניים ובשלים, מקולפים ומרוסקים היטב במעבד מזון
1 שפופרת חלב מרוכז
2-4 כפות מיץ לימון טרי
250 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה גדולה את מחית המנגו והחלב המשומר. מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם.
2 מקציפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם תערובת המנגו בתנועות קיפול.
3 מצמידים ניילון נצמד לתוך תבנית טרין או אינגליש קייק באורך 30 ס"מ (בסיס ודפנות). ממלאים במוס (אנחנו השתמשנו בתבנית סיליקון לקינוחים אישיים. במקרה כזה אין צורך בניילון).
4 מכסים בניילון ומקפיאים למשך מינימום 24 שעות.
5 מוציאים מהתבנית בעזרת הניילון הנצמד, הופכים ופורסים דק.
* ניתן להגיש גם ככדורי גלידה בגביע או בכוס.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!