אוכל
תמונת AVI׃ mako

פפנאש בקרם מסקרפונה וניל

מתכון לסופגניה מתוקה ונימוחה עם ריקוטה שקל להכין. קינוח מעודן לשבועות מהמטבח הרומני

איתי כהן | מאסטר שף | פורסם 17/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק:

250 גרם גבינת ריקוטה

1 כוס סוכר (200 גרם)

3 ביצים

קליפה מגוררת מלימון אחד

כפית אבקת סודה לשתייה

1 מקל וניל

300 גרם קמח

שמן

לקרם וניל:

2 מכלים שמנת מתוקה

1 מקל וניל

250 גרם גבינת מסקרפונה

אופן ההכנה:

1 הכנת הבצק: מערבבים את הגבינה, הסוכר, הביצים, גרידת הלימון והסודה לשתייה. מוסיפים את תכולת מקל הווניל, מערבבים ומוסיפים את הקמח בהדרגה. לשים לבצק גמיש ומעט דביק.

2 מורחים את הידיים במעט שמן, קורצים מהבצק כדור, משטחים אותו מעט ויוצרים חור במרכז, כמו בייגלה.

3 מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים את הפפנאש על אש נמוכה (כדי שייאפו גם מבפנים). שהפפנאש מזהיבים הופכים, וכשהם מוכנים מוציאים לנייר סופג. מגישים חם.

4 הכנת הקרם: מקציפים מכל אחד של שמנת מתוקה יחד עם תכולת מקל הווניל והמסקרפונה. מוסיפים את המכל השני בהדרגה ותוך כדי טריפה, ליצירת קרם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!