תמונת AVI׃ mako
פפנאש בקרם מסקרפונה וניל
מתכון לסופגניה מתוקה ונימוחה עם ריקוטה שקל להכין. קינוח מעודן לשבועות מהמטבח הרומני
איתי כהן | מאסטר שף
| פורסם 17/05/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לבצק:
250 גרם גבינת ריקוטה
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
כפית אבקת סודה לשתייה
1 מקל וניל
300 גרם קמח
שמן
לקרם וניל:
2 מכלים שמנת מתוקה
1 מקל וניל
250 גרם גבינת מסקרפונה
אופן ההכנה:
1 הכנת הבצק: מערבבים את הגבינה, הסוכר, הביצים, גרידת הלימון והסודה לשתייה. מוסיפים את תכולת מקל הווניל, מערבבים ומוסיפים את הקמח בהדרגה. לשים לבצק גמיש ומעט דביק.
2 מורחים את הידיים במעט שמן, קורצים מהבצק כדור, משטחים אותו מעט ויוצרים חור במרכז, כמו בייגלה.
3 מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים את הפפנאש על אש נמוכה (כדי שייאפו גם מבפנים). שהפפנאש מזהיבים הופכים, וכשהם מוכנים מוציאים לנייר סופג. מגישים חם.
4 הכנת הקרם: מקציפים מכל אחד של שמנת מתוקה יחד עם תכולת מקל הווניל והמסקרפונה. מוסיפים את המכל השני בהדרגה ותוך כדי טריפה, ליצירת קרם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!