תמונת AVI׃ שיעור פרטי עם אהרוני
סיגרים מתוקים
המנה המרוקאית הכי מתוקה שאף מימונה לא שלמה בלעדיה
סוזי מרציאנו, בר ששת |
| פורסם 01/04/10
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (70 מנות):
כוס שמן
כוס מים
מעט תמצית מי ורדים
4 כוסות קמח
חצי קילו מרציפן
דבש להגשה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את החומרים (ללא המרציפן), לשים היטב ומחלקים ל-4 כדורים.
2 מרדדים כל כדור ומקפלים בדומה לבצק עלים. משאירים לנוח כ-10 דקות.
3 מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה דק וחותכים למרובעים.
4 מפזרים את המרובעים על שולחן העבודה ומרדדים כל מרובע עד שיהיה דק כמו עלה סיגרים.
5 יוצרים נקניקים מהמרציפן, מניחים בקצה עלה הסיגר ומגלגלים.
6 לאחר שיוצרים נקניק מגולגל וארוז בקצוות, מגלגלים פעם נוספת עם היד כדי להאריך את הסיגר ומניחים על מגש כשהתפר כלפי מטה.
7 נותנים לסיגרים לנוח כשעה לפחות על מנת שבטיגון לא יהיו חלקי בצק שיתנפחו.
8 מטגנים בשמן עמוק וחם בסיר גבוה ולא רחב. מניחים כמה שיותר סיגרים בסיר, צפופים מעט עד שמגיעים לצבע זהוב.
9 מקררים מעט וטובלים בדבש שחומם על אש נמוכה.