אוכל
תמונת AVI׃ שיעור פרטי עם אהרוני

סיגרים מתוקים

המנה המרוקאית הכי מתוקה שאף מימונה לא שלמה בלעדיה

סוזי מרציאנו, בר ששת | | פורסם 01/04/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (70 מנות):

כוס שמן
כוס מים
מעט תמצית מי ורדים
4 כוסות קמח
חצי קילו מרציפן
דבש להגשה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את החומרים (ללא המרציפן), לשים היטב ומחלקים ל-4 כדורים.

2 מרדדים כל כדור ומקפלים בדומה לבצק עלים. משאירים לנוח כ-10 דקות.

3 מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה דק וחותכים למרובעים.

4 מפזרים את המרובעים על שולחן העבודה ומרדדים כל מרובע עד שיהיה דק כמו עלה סיגרים.

5 יוצרים נקניקים מהמרציפן, מניחים בקצה עלה הסיגר ומגלגלים.

6 לאחר שיוצרים נקניק מגולגל וארוז בקצוות, מגלגלים פעם נוספת עם היד כדי להאריך את הסיגר ומניחים על מגש כשהתפר כלפי מטה.

7 נותנים לסיגרים לנוח כשעה לפחות על מנת שבטיגון לא יהיו חלקי בצק שיתנפחו.

8 מטגנים בשמן עמוק וחם בסיר גבוה ולא רחב. מניחים כמה שיותר סיגרים בסיר, צפופים מעט עד שמגיעים לצבע זהוב.

9 מקררים מעט וטובלים בדבש שחומם על אש נמוכה.