אוכל
תמונת AVI׃ mako

זפולה (zeppole): סופגנייה איטלקית

סופגניות קטנות, אווריריות ומתוקות, בציפוי סוכר וקינמון ובמילוי דובדבן

פאולין שובל | מאסטר שף | פורסם 03/12/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (60 מנות):

500 גרם תפוחי אדמה

800 גרם קמח

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

2 כפות שמרים יבשים

3-4 כפות של ליקר תפוזים / תמצית בטעם תפוז

גרדת לימון / תפוז

כפית מלח

2 כפות סוכר

5 ביצים

כוס סוכר לציפוי

2 כפות קינמון טחון

בקבוק שמן צמחי לטיגון

למילוי: (לא חובה)

דובדבנים טריים או משומרים

אופן ההכנה:

1 מקלפים את תפוחי האדמה, מבשלים אותם במים ללא מלח וכאשר הן מוכנים, מרסקים למחית. חשוב לעשות את המחית כל עוד תפוחי האדמה חמים, אחרת נקבל מרקם של דבק. שופכים את הקמח על משטח העבודה בצורת "הר געש" (או גבעה קטנה).

2 עושים גומה קטנה בתוך הקמח ומניחים בתוכה את כל המרכיבים: חמאה, מחית תפוחי האדמה, שמרים, ליקר, גרידת לימון, מלח, 2 כפות סוכר וביצים. את הכל מערבבים בעזרת מזלג, עד קבלת בלילה אחידה. אט-אט, מוסיפים את הקמח שמסביב, עד שכולו נספג לתוך הבצק.

3 יוצרים כדור בצק סמיך, אך לא קשה. שמים במקום חמים לתפיחה במשך כ-20 דקות. בינתיים מכינים מגש עם נייר אפייה וקצת קמח עליו, על מנת שהזפולה לא ידבקו למשטח.

4 מערבבים בקערה סוכר לציפוי עם אבקת קינמון. שמים בצד.

5 אפשר לעשות את הזפולה בצורות שונות: כדורים בגודל של ביס או בצורת בייגלה. לשם כך, מגלגלים מהבצק נחשים קטנים וסוגרים אותם לצורת טבעת. אם רוצים לעשות זפולה במילוי, שמים דובדבן במרכז הבצק ומגלגלים ממנו כדורים קטנים.

6 כאשר כל הכדורים ו/או את הטבעות מוכנים, מכסים את המגש במגבת מטבח מניחים את המגש לתפיחה נוספת במקום חמים לעוד כחצי שעה.

7 מחממים במחבת שמן לטיגון על אש בינונית. בודקים שהשמן חם (לצורך כך אפשר לזרוק לתוכו חתיכת בצק קטנה). מטגנים את הזפולה עד קבלת צבע חום בהיר משני הצדדים. את הזפולה המוכנים שמים ישר בתוך התערובת של סוכר וקינמון. כאשר הזפולה מכוסה בסוכר בכל הצדדים, הוא מוכן להגשה.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!