אוכל
צילום׃ fjw, Istock

מקפא סברס ודבש

מקפא שמנתי של קצפת ודבש בליווי פרוסות סברס מרעננות

| מלון הרודס אילת | פורסם 18/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

תבנית עגולה בקוטר 18

למקפא

600 גרם סברס בשל ומקולף
2 חלבונים
1/2 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת
2 חלמונים
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כוס דבש
מעט דבש להגשה

אופן ההכנה:

1 מרפדים את התבנית בניילון נצמד. פורסים את הסברס לפרוסות, ומסדרים בתחתית התבנית. את מה שנשאר מהסברס חותכים לקוביות.

2 מקציפים במיקסר את החלבונים עם המלח. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים בהקצפה עד שמתקבל קצף יציב מאוד.

3 בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה, עד שמתקבלת קצפת רכה.

4 בקערה נוספת טורפים את החלמונים עם תמצית הוניל והדבש, ומוסיפים אל הקצפת. מוסיפים פנימה את קוביות הסברס ומערבבים בעדינות.

5 בעזרת מרית או כף מקפלים את קצף החלבונים אל תערובת הקצפת והסברס.

6 יוצקים את התערובת לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים ל24 שעות. פורסים ומגישים קפוא.