צילום׃ fjw, Istock
מקפא סברס ודבש
מקפא שמנתי של קצפת ודבש בליווי פרוסות סברס מרעננות
| מלון הרודס אילת
| פורסם 18/08/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
תבנית עגולה בקוטר 18
למקפא
600 גרם סברס בשל ומקולף
2 חלבונים
1/2 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת
2 חלמונים
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כוס דבש
מעט דבש להגשה
אופן ההכנה:
1 מרפדים את התבנית בניילון נצמד. פורסים את הסברס לפרוסות, ומסדרים בתחתית התבנית. את מה שנשאר מהסברס חותכים לקוביות.
2 מקציפים במיקסר את החלבונים עם המלח. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים בהקצפה עד שמתקבל קצף יציב מאוד.
3 בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה, עד שמתקבלת קצפת רכה.
4 בקערה נוספת טורפים את החלמונים עם תמצית הוניל והדבש, ומוסיפים אל הקצפת. מוסיפים פנימה את קוביות הסברס ומערבבים בעדינות.
5 בעזרת מרית או כף מקפלים את קצף החלבונים אל תערובת הקצפת והסברס.
6 יוצקים את התערובת לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים ל24 שעות. פורסים ומגישים קפוא.