אוכל
צילום׃ דניאל בר און

ספרינג רול פירות ברוטב מנגו וצ'ילי

קינוח פירותי, מרענן וטעים שמתאים לכל עונה וקל מאוד להכנה. אפשר להחליף את הפירות לכל פרי שתרצו. מגלגלים ומגישים

איתן סלומון | מאסטר שף | פורסם 07/02/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 124 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לספרינג רול:

10 דפי אורז לספרינג רול

מלון חתוך לרצועות דקות

קיווי חתוך לרצועות דקות

מנגו מיובש (או טרי אם יש) חתוך לרצועות

חופן עלי נענע

50 גרם קשיו לא קלוי, קצוץ גס

קוקוס מסוכר קלוי

לרוטב המנגו:

1 מנגו בשל מקולף (או קופסה של מחית מנגו)

רבע כוס נוזל אגוזי קוקוס

1 פלפל צ'ילי אדום קטן

אופן ההכנה:

1 הרוטב: בבלנדר שמים את המנגו עם נוזל אגוזי הקוקוס והצ'ילי לפי הטעם (אפשר להתחיל עם רבע ולהוסיף עוד אם רוצים) ומערבבים עד לקבלת נוזל אחיד.

2 לספרינג רול: לכלי שטוח עם מים מכניסים דף אורז לדקה או עד שהדף נהיה גמיש. מוציאים ומניחים על הקרש או על צלחת גדולה.

3 בשליש הראשון של הדף מסדרים את המלון, הקיווי והמנגו, מוסיפים מעט אגוזי קשיו קצוצים ו-4-5 עלי נענע.

4 הקיפול: לוקחים את השליש התחתון ומקפלים על הפירות. סוגרים מכל צד, מהדקים ומגלגלים (כמו אגרול, יש צורך בתרגול קל אז אל ייאוש).

5 כשהספרינג רול עוד רטוב מגלגלים אותו בקוקוס הקלוי. אפשר להכניס לספרינגרול כל פרי בהתאם לעונה. מגישים עם קערית קטנה של רוטב בצד.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים