אוכל
צילום׃ עודד קרני

פירות מבושלים בסירופ וניל

קינוח מתוק ובריא

| טבע הריפוי | פורסם 18/12/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 דבלים (תאנים מיובשות)
4 תמרים יבשים
12 משמשים מיובשים
30 גרם דובדבנים חמוצים מיובשים
25 גרם צימוקים כהים
2-3 כוסות יין לבן
1 וחצי כוסות סוכר
קורט ציפורן טחונה
4 מקלות קינמון
2 תרמילי וניל, חצויים
תפוז, קולף ופרוס
לימון, קלוף ופרוס
2 אגסים גדולים וקלופים
4 כפות רום כהה
20 תותים קטנים ויפים
4 גבעולי נענע טריה

אופן ההכנה:

משרים את כל הפירות היבשים במים חמים למשך 3 שעות ושומרים בצד. יוצקים את היין הלבן לסיר מפלדת אל חלד. מוסיפים סוכר, ציפורן, קינמון, וניל, פרוסות תפוז ופרוסות לימון. מביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים ומביאים שוב לרתיחה עדינה. מבשלים במשך 20 דקות, או עד שהאגסים רכים. מוציאים את האגסים מהסיר יחד עם חצי מכמות הנוזלים, שמים בקערה, ומכסים במגבת מטבח נקייה. מצננים. חולטים את הדבלים ואת המשמשים בנוזלי הבישול הנותרים במשך כ 20 דקות, עד שיתרככו. מוסיפים לסיר תמרים, דובדבנים וצימוקים ומסירים מהאש. מוסיפים את הרום ומצננים. להגשה, מכינים 4 גביעי זכוכית שקופים. חוצים את האגסים ומוציאים את הליבות. מניחים חצי אגס בכל גביע ומחלקים בין הגביעים את הפירות היבשים. יוצקים למעלה מעט מהסירופ ומעטרים כל גביע במקל וניל, בחצי תרמיל וניל, ב 5 תותים ובעלה נענע.