אוכל
תמונת AVI׃ mako

סבלה לימון: שכבות בצק פריך ולימון

עוגיות שקדים פריכות, בסנדוויץ' מעורר תיאבון עם קרם לימונים עדין ביניהן

איתי אלימלך | מאסטר שף | פורסם 12/11/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגיות הסבלה:

100 גרם קמח

50 גרם שקדים טחונים

35 גרם אבקת סוכר

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

גרידה מלימון אחד

ביצה, מופרדת

לקרם הלימון:

מיץ מ-2 לימונים

מיץ מ-1/2 ליים

150 גרם חמאה

40 גרם סוכר

3 חלמונים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח, השקדים ואבקת הסוכר במעבד מזון. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים בפולסים, עד שהחמאה הופכת פירורית. מוסיפים חלמון, כף אחת מחלבון הביצה ואת גרידת הלימון ומעבדים בעוד כמה פולסים קצרים בלבד. מוציאים את הבצק על ניילון נצמד ומשטחים. סוגרים ומקררים במקרר חצי שעה לפחות.

2 מכינים את הקרם: ממיסים את מיץ הלימון, מיץ הליים והחמאה על בן מארי – קערה שיושבת מעל סיר קטן עם מים רותחים (המים לא נוגעים בקערה). מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים את החלמונים, אחד אחרי השני וטורפים ללא הפסק כרבע שעה, עד שהקרם מגיע למרקם הרצוי.

3 מניחים מיד את קערת הקרם על קערה עם מי קרח לקירור הקרם. כשהקרם מצטנן מכסים אותו ומכניסים למקרר.

4 מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים לעובי של חצי סנטימטר, חותכים מלבנים בגודל של כ- 5 ס"מ ומניחים על נייר אפייה. מחזירים לקירור במקרר לפחות לרבע שעה.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים 7-8 דקות להשחמה.

6 מעבירים את קרם הלימון לשקית זילוף. מזלפים כתרים של קרם על עוגייה, מעליה מניחים עוגייה נוספת ומזלפים שוב. מפזרים מעל אבקת סוכר.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל מתכוני התכנית