אוכל
צילום׃ ליטל ארזי, השף הלבן, תנובה

מיני סופגניות

סופגניות קטנטנות, עגלגלות ומתוקות, מצופות בסוכר וקינמון. אין יותר טוב מזה

ליטל ארזי | השף הלבן, תנובה | פורסם 12/11/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 182 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

3 ו-1/2 כוסות קמח

1/4 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

2 ו-1/4 כפית שמרים יבשים

1 ו-1/4 כוס חלב 1% פושר

20 גרם חמאה

1 ביצה בטמפרטורת החדר

שמן לטיגון

8 כפות סוכר

1 כף קינמון

אופן ההכנה:

1 בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם החלב, מוסיפים את הביצה וטורפים היטב.

2 בקערת מיקסר מערבבים כוס וחצי קמח עם הסוכר, מוסיפים את תערובת השמרים והחמאה ובעזרת וו לישה מערבבים כדקה. מוסיפים את יתרת הקמח וממשיכים לערבב כ-5 דקות על מהירות גבוהה, עד קבלת בצק נוח לעבודה.

3 מכסים את קערת המיקסר במגבת ומניחים לבצק לתפוח כ-60 דקות או עד הכפלת נפחו.

4 מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעובי 1.5 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות בקוטר 4 ס"מ.

5 על מגש אפייה מקומח היטב, מניחים את העיגולים ונותנים להם לתפוח עד הכפלת נפחם, כ-60 דקות.

6 מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד הזהבה.

6 מערבבים בקערה את הסוכר והקינמון. מניחים את הסופגניות בתוך תערובת הסוכר ומערבבים היטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> לכל מתכוני הסופגניות