עוגת שוקולד מינאטורית עם שברי ג'נדויה
קינוח מקסים ומתוק של עוגת שוקולד עשירה עם שברי שוקולד ג'נדויה וציפוי שוקולד מבריק וטעים - שכל הקטע שלה הוא הגדול שלה. יותר נכון - הקוטן שלה. הבעיה היחידה היא שבחיים לא תצליחו לאכול רק פרוסה אחת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
240 גרם סוכר
150 גרם חמאה
4 ביצים
70 גרם שמן קנולה
200 גרם קמח תופח
45 גרם אבקת קקאו
100 גרם שמנת מתוקה
65 גרם שוקולד מריר
קורט מלח
100 גרם שברי שוקלד ג'נדויה
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
קצפת
סוכריות אדומות
אופן ההכנה:
1 מקציפים סוכר וחמאה עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים ביצים בהדרגה. מוסיפים בהדרגה את השמן. מנפים את הקמח התופח ואבקת הקקאו לקערה שנייה.
2 מחממים את השמנת ומערבבים עם השוקולד עד להמסה מלאה. מוסיפים את תערובת השוקולד לקערת המיקסר וממשיכים להקציף. מוסיפים את הקמח, הקקאו והמלח ומערבבים רק עד שהתערובת חלקה והומוגנית. מוסיפים שברי שוקולד ג'נדויה.
3 מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת ואופים כ-25 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים לחלוטין.
4 מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד על בן מארי.
5 הרכבה: פורסים את העוגה ל-6 משולשים קטנים, מצפים כל משולש בשוקולד בעזרת מזלגות טבילה ומקררים להתייצבות. מקשטים כל משולש בזילוף של קצפת וסוכרייה אדומה.