אוכל
צילום׃ mako אוכל

קראמבל תפוחים בניחוח תבלינים.

קינוח משגע ומבטיח שא-ף פ-ע-ם לא טועה. גורף מחמאות, וכל זה ב-10 דקות הכנה.

noa.holz2014 | מתכוני גולשים | פורסם 24/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1.75 כוסות קמח רגיל

200 גרם חמאה קרה

חצי כפית מלח

3 כפיות + כף קינמון

קמצוץ הל

3/4 כוס + 2 כפות סוכר חום דמררה

6 תפוחי גרנד סמיט (ירוקים חמוצים).

אופן ההכנה:

מחממים את התנור על 180 מעלות.

קולפים את התפוחים, חוצים ופורסים לרצועות בעובי של חצי סנטימטר. משלבים בקערה את הכף קינמון עם הכפות סוכר ומערבבים יחד עם התפוחים. בקערה נפרדת מערבבים את כל השאר החומרים היבשים ואז מוסיפים את החמאה ולשים עד לקבלת פירורים בינוניים.

מסדרים בתבנית את התפוחים בשכבה אחידה, ומעליהם מפזרים את הפירורים כך שיכסו את התפוחים.

מכניסים לתנור לרבע שעה. ב-5 דקות האחרונות מעלים את הטמפרטורה ל200 מעלות על מנת לשזף את הפירורים.

בדיוק ברגעים האלו ריח של חמאה מתוקה מציף את המטבח :)

בתיאבון!