טווילים
עוגיות פריכות, עדינות ודקות שאי אפשר להתחרות בהן, עם חמאת בוטנים ביתית. זה יותר קל ממה שזה נשמע
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
לטוויל
20 גרם חמאה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
50 מ"ל גלוקוז נוזלי (להשיג בחנויות המתמחות)
1/2 כוס פיצוחים מומלחים וקלופים, גרוסים (שקדים, בוטנים ופיסטוקים)
לחמאת הבוטנים
2 כוסות בוטנים קלויים וקלופים
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
שמנת מתוקה מוקצפת מ-1/2 מיכל
גאנאש
חבילת שוקולד מריר, לפחות 60% מוצקי קקאו
חבילת שוקולד חלב
1/2 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר את החמאה והסוכר עד שהחמאה נמסה. מוסיפים גלוקוז נוזלי. ממשיכים לחמם עד שמתקבל צבע ענברי.
2 מוסיפים אץ תערובת הפיצוחים טחונים ומערבבים מהר וחזק.
3 מעבירים את הבלילה לפלטה שהורתחה מראש. מניחים ומשטחים ממש כמו עוגייה דקה וגדולה.
4 אופים ב-180 מעלות 5-6 דקות. התערובת צריכה לצאת מהתנור שהיא רכה ואפשר לעצב אותה כל עוד היא חמה.
5 מוציאים מהתנור. מגלגלים את התערובת על מערוך דק, ואז שולפים את המערוך (נוצרת מעין גלילה).
6 במקביל מכינים את חמאת הבוטנים הביתית: טוחנים את הבוטנים עם השמן, הסוכר והמלח. מוסיפים שמנת מתוקה מוקצפת עד להקרמה מלאה.
7 בעזרת שקית זילוף, מכניסים את התערובת אל תוך הגלילות.
8 מכינים גאנאש שוקולד: מחממים שמנת מתוקה עד סף רתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שנוצרת תערובת חלקה.
9 מניחים את הטוויל על הגאנאש ומגישים
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!