אוכל
תמונת AVI׃ mako

טווילים

עוגיות פריכות, עדינות ודקות שאי אפשר להתחרות בהן, עם חמאת בוטנים ביתית. זה יותר קל ממה שזה נשמע

חגית נזרי | מאסטר שף | פורסם 05/11/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 144 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לטוויל

20 גרם חמאה

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

50 מ"ל גלוקוז נוזלי (להשיג בחנויות המתמחות)

1/2 כוס פיצוחים מומלחים וקלופים, גרוסים (שקדים, בוטנים ופיסטוקים)

לחמאת הבוטנים

2 כוסות בוטנים קלויים וקלופים

2 כפות שמן

2 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

שמנת מתוקה מוקצפת מ-1/2 מיכל

גאנאש

חבילת שוקולד מריר, לפחות 60% מוצקי קקאו

חבילת שוקולד חלב

1/2 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר את החמאה והסוכר עד שהחמאה נמסה. מוסיפים גלוקוז נוזלי. ממשיכים לחמם עד שמתקבל צבע ענברי. 

2 מוסיפים אץ תערובת הפיצוחים טחונים ומערבבים מהר וחזק.

3 מעבירים את הבלילה לפלטה שהורתחה מראש. מניחים ומשטחים ממש כמו עוגייה דקה וגדולה.

4 אופים ב-180 מעלות 5-6 דקות. התערובת צריכה לצאת מהתנור שהיא רכה ואפשר לעצב אותה כל עוד היא חמה.

5 מוציאים מהתנור. מגלגלים את התערובת על מערוך דק, ואז שולפים את המערוך (נוצרת מעין גלילה).

6 במקביל מכינים את חמאת הבוטנים הביתית: טוחנים את הבוטנים עם השמן, הסוכר והמלח. מוסיפים שמנת מתוקה מוקצפת עד להקרמה מלאה.

7 בעזרת שקית זילוף, מכניסים את התערובת אל תוך הגלילות. 

8 מכינים גאנאש שוקולד: מחממים שמנת מתוקה עד סף רתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שנוצרת תערובת חלקה. 

9 מניחים את הטוויל על הגאנאש ומגישים

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!