אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

פונץ'

קינוח בולגרי שוקולדי כשר לפסח, שמזכיר מעט נקניק שוקולד

לינה אלעזר | mako אוכל | פורסם 27/07/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

12 כפות קמח מצה, מנופה

150 גרם חמאה (או מרגרינה/מחמאה)

כוס חלב (או מיץ תפוזים)

1/2 1 כוסות סוכר

כפית תמצית וניל

100 גרם אגוזים, טחונים גס

100 גרם צימוקים

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

50 גרם קליפות מסוכרות תפוז (אפשר גם מצופות שוקולד), קצוצות

50 גרם משמשים מיובשים, קצוצים

3 כפות קקאו

כף ליקר / קוניאק / רום (לא חובה)

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

2 כפות מים

מעט שמן

לעיטור:

חצאי דובדבנים משומרים

אופן ההכנה:

1 מניחים בסיר את החמאה, החלב, הסוכר והווניל ומביאים לרתיחה (מוודאים שהחמאה נמסה כולה).

2 בינתיים, מערבבים את שאר החומרים בקערה, חוץ מהליקר.

3 יוצקים את התערובת הרותחת על החומרים בקערה ומערבבים עד שמתקבלת עיסה בצקית. אם רוצים, מוסיפים כף ליקר.

4 מכינים את הציפוי: ממיסים את כל חומרי הציפוי עד שמתקבלת תערובת נוזלית.

5 יוצרים מהתערובת צורה של פונצ'ים - כדורים או קונוסים ומגלגלים בציפוי. מקשטים בחצאי דובדבנים. שומרים בקירור.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!