פאי לימון
פאי אוורירי ומעודן, טעים ומעולה לקיץ
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
לבצק
1 כוס קמח מנופה
100 גרם חמאה
1 וחצי כפות מים
קורט מלח
למלית
1 וחצי כוסות מים
4 כפות קורנפלור
1 כף חמאה
קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
1 וחצי כוס סוכר
2 ביצים מופרדות
אופן ההכנה:
1 מערבבים את מרכיבי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד.
2 משמנים את תבנית האפייה ומרפדים בבצק.
3 אופים את בצק הפאי בחום בינוני- גבוה, כ-200-220 מעלות, למשך 15 דקות.
4 בוחשים בכוס את עמילן התירס (הקורנפלור) עם מעט מים.
5 יוצקים לסיר קטן את יתר המים ומוסיפים את החמאה. מביאים לרתיחה על להבה בינונית. בוחשים שוב את עמילן התירס ומוסיפים אותו לסיר תוך כדי בחישה נמרצת. מבשלים 2-3 דקות ומסירים מן הלהבה. לאחר מכן מוסיפים לסיר את המיץ וקליפת הלימון ו3/4 כוס סוכר, בוחשים היטב ומצננים.
6 מוסיפים את החלמונים תוך כדי בחישה.
7 מקציפים את החלבונים תוך הוספה איטית של הסוכר ומקציפים עד שהקצף יציב וחלק.
8 מורחים על הפאי את המלית ומכניסים שוב לתנור לחום בינוני למשך 15 דקות.
9 מזלפים את הקצף מלמעלה ומכניסים לתנור לכ-10 דקות נוספות.
10 מצננים היטב, על מנת שהקרם יתקשה באופן סופי.