אוכל
צילום׃ Dorling Kindersley, GettyImages IL

פאי לימון

פאי אוורירי ומעודן, טעים ומעולה לקיץ

| null | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק

1 כוס קמח מנופה

100 גרם חמאה

1 וחצי כפות מים

קורט מלח

למלית

1 וחצי כוסות מים

4 כפות קורנפלור

1 כף חמאה

קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד

1 וחצי כוס סוכר

2 ביצים מופרדות

אופן ההכנה:

1 מערבבים את מרכיבי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד.

2 משמנים את תבנית האפייה ומרפדים בבצק.

3 אופים את בצק הפאי בחום בינוני- גבוה, כ-200-220 מעלות, למשך 15 דקות.

4 בוחשים בכוס את עמילן התירס (הקורנפלור) עם מעט מים.

5 יוצקים לסיר קטן את יתר המים ומוסיפים את החמאה. מביאים לרתיחה על להבה בינונית. בוחשים שוב את עמילן התירס ומוסיפים אותו לסיר תוך כדי בחישה נמרצת. מבשלים 2-3 דקות ומסירים מן הלהבה. לאחר מכן מוסיפים לסיר את המיץ וקליפת הלימון ו3/4 כוס סוכר, בוחשים היטב ומצננים.

6 מוסיפים את החלמונים תוך כדי בחישה.

7 מקציפים את החלבונים תוך הוספה איטית של הסוכר ומקציפים עד שהקצף יציב וחלק.

8 מורחים על הפאי את המלית ומכניסים שוב לתנור לחום בינוני למשך 15 דקות.

9 מזלפים את הקצף מלמעלה ומכניסים לתנור לכ-10 דקות נוספות.

10 מצננים היטב, על מנת שהקרם יתקשה באופן סופי.