עוגת תותים עם קצפת
עוגה בחושה קלילה להכנה עם תותים וקצפת. התותים הכי טובים לעוגה זו הם החמצמצים - שישתלבו מעולה עם מתיקות העוגה והקצפת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית מרובעת בגודל של 23 על 23 ס"מ, משומנת היטב
100 גרם חמאה
1/2 1 כוס קמח
1/2 1 כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
1 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
1/2 כוס חלב או שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
450 גרם תותים מנוקים וחצויים
2 כפות סוכר לזרייה
להגשה:
קצפת או שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות.
2 מערבבים יחד בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
3 מקציפים במיקסר חמאה וסוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מנמיכים את המהירות ומוסיפים ביצה, וניל וחלב (או שמנת מתוקה), מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים מעט, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4 יוצקים את הבלילה לתבנית, מסדרים את התותים מעל הבלילה כשחלקם החתוך כלפי מטה, בצפיפות ובשכבה אחת.
5 מפזרים מעל התותים את 2 כפות הסוכר ומעבירים לתנור ל-10 דקות.
6 לאחר 10 דקות מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות, ואופים 40-50 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם המוכנס יוצא יבש.
7 מגישים עם קצפת או שמנת חמוצה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!