אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת תותים עם קצפת

עוגה בחושה קלילה להכנה עם תותים וקצפת. התותים הכי טובים לעוגה זו הם החמצמצים - שישתלבו מעולה עם מתיקות העוגה והקצפת

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 22/10/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית מרובעת בגודל של 23 על 23 ס"מ, משומנת היטב

100 גרם חמאה

1/2 1 כוס קמח

1/2 1 כפית אבקת אפייה

קמצוץ מלח

1 כוס סוכר

1 ביצה גדולה

1/2 כוס חלב או שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

450 גרם תותים מנוקים וחצויים

2 כפות סוכר לזרייה

להגשה:

קצפת או שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות.

2 מערבבים יחד בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.

3 מקציפים במיקסר חמאה וסוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מנמיכים את המהירות ומוסיפים ביצה, וניל וחלב (או שמנת מתוקה), מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים מעט, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4 יוצקים את הבלילה לתבנית, מסדרים את התותים מעל הבלילה כשחלקם החתוך כלפי מטה, בצפיפות ובשכבה אחת.

5 מפזרים מעל התותים את 2 כפות הסוכר ומעבירים לתנור ל-10 דקות.

6 לאחר 10 דקות מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות, ואופים 40-50 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם המוכנס יוצא יבש.

7 מגישים עם קצפת או שמנת חמוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!