אוכל
תמונת AVI׃ mako

טארט קרם אגוזי מלבר עם מחית פירות אקזוטיים

עוגת טארט פריכה עם קרם אגוזים ומחית פירות אקזוטיים ומרגשים

תום פרנץ | מאסטר שף | פורסם 17/12/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית לטארט בקוטר 24 ס"מ

לבצק הפריך:

180 גרם קמח

60 גרם סוכר

קמצוץ מלח

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

חלמון ביצה

1-2 כפות מים קרים

לקרם אגוזי מאליבו:

150 גרם חמאה רכה

150 גרם אבקת סוכר

2 ביצים

כף קמח

150 גרם אגוזי מאליבו קלופים וטחונים

לקצפת פירות אקזוטיים:

200 מ"ל שמנת מתוקה

2 שקיות סוכר וניל

5 כפות סוכר

200 גרם צ'ה

לעיטור:

פרוסות דקות מפיטאיה אחת

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר ומלח. מוסיפים חמאה בפולסים קצרים ומעבדים רק עד שנוצרת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון וכף מים ומעבדים מספר שניות עד להיווצרות בצק. במידה והבצק יבש, מוסיפים כף מים ומעבדים בקצרה שוב על לטקסטורת בצק.

2 יוצרים מהבצק כדור, עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 24 ס”מ ובעובי 1/2 ס”מ. מרפדים את תחתית התבנית והשוליים בבצק. מחוררים את התחתית במזלג. משאירים בקירור עד לאפייה.

4 להכנת קרם אגוזי מאליבו: מערבלים חמאה עם אבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים ביצים ומערבלים כ-2 דקות. מוסיפים קמח ואגוזי מאליבו טחונים. מערבלים במהירות בינונית-איטית נמוכה עד שנבלעים בתערובת.

5 יוצקים את הקרם על הבצק ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות עד שהטארט מזהיב, כ-25 דקות.

6 להכנת קצפת צ'ה: מחממים את פירות הצ'ה בסיר עם הסוכר עד להרתחה קל, כ-3 דקות. מצננים ומעבירים במסננת לקבלת מחית. מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 שקיות סוכר וניל עד לקבלת קצף יציב. לפני ההגשה מקפלים את מחית הצ'ה לתוך הקצפת.

7 להגשת הטארט- מעטרים את הטארט בפרוסות פיטאיה, מגישים פרוסת טארט עם קצפת צ'ה בצד.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!