צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
לשונות שוקולד
עוגיות שוקולד עדינות שיאירו לכם את היום עם ביסים מתוקים הטבולים בשוקולד מומס
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 23/09/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (25 מנות):
120 גרם חמאה רכה
60 גרם אבקת סוכר (חצי כוס ועוד כף), מנופה
120 גרם קמח (1 כוס במידה של 200 מ"ל)
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כף גדושה אבקת קקאו
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר את החמאה עם אבקת הסוכר. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו, ומערבבים עד לקבלת בצק לא קשה מדי.
2 מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר בצורת כוכב (גודל 2). יוצרים עוגיות באורך כ-6 ס"מ, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 עד 12 דקות, ומצננים.
4 ממיסים את השוקולד על סיר כפול (בן מארי), וטובלים את שתי קצוות העוגייה כסנטימטר בתוך השוקולד המומס. מניחים על נייר אפייה, עד שהשוקולד מתקשה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!