אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

לשונות שוקולד

עוגיות שוקולד עדינות שיאירו לכם את היום עם ביסים מתוקים הטבולים בשוקולד מומס

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 23/09/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

120 גרם חמאה רכה

60 גרם אבקת סוכר (חצי כוס ועוד כף), מנופה

120 גרם קמח (1 כוס במידה של 200 מ"ל)

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כף גדושה אבקת קקאו

100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר את החמאה עם אבקת הסוכר. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו, ומערבבים עד לקבלת בצק לא קשה מדי.

2 מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר בצורת כוכב (גודל 2). יוצרים עוגיות באורך כ-6 ס"מ, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

3 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 עד 12 דקות, ומצננים.

4 ממיסים את השוקולד על סיר כפול (בן מארי), וטובלים את שתי קצוות העוגייה כסנטימטר בתוך השוקולד המומס. מניחים על נייר אפייה, עד שהשוקולד מתקשה.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!