אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

קאפקייקס חמאת בוטנים

שילוב מתוק במיוחד של חמאת בוטנים ושוקולד בעוגה אישית ומפנקת

ויולה גורן | ויולה קאפקייקס | פורסם 21/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

250 גרם חמאה רכה
1 וחצי כוס סוכר
4 ביצים
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
שלושת רבע כוס חמאת בוטנים
חצי כוס שמנת חמוצה
חצי כוס בוטנים קלויים קצוצים גס

לציפוי גנאש

200 גרם שוקולד חלב
250 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 מקציפים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר עד לקבלת מסה תפוחה ואווירית. מוסיפים את הביצים בהדרגה ועוברים טוב טוב עם לקקן לאחר הוספת כל ביצה. 

3 מוסיפים לסירוגין קמח עם אבקת אפייה, חמאת בוטנים ושמנת חמוצה (לא לערבב יותר מדי). לבסוף מוסיפים את הבוטנים הקלויים. 

4 מזלפים לתוך מנז'טים 3/4 גובה ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות או עד שהקיסם יוצא נקי.

5 להכנת הציפוי מביאים את השמנת לרתיחה, שופכים על קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. 

6 מקררים ומזלפים על הקאפקייקס הקרים.