צילום׃ יחסי ציבור
קאפקייקס חמאת בוטנים
שילוב מתוק במיוחד של חמאת בוטנים ושוקולד בעוגה אישית ומפנקת
ויולה גורן | ויולה קאפקייקס
| פורסם 21/05/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
250 גרם חמאה רכה
1 וחצי כוס סוכר
4 ביצים
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
שלושת רבע כוס חמאת בוטנים
חצי כוס שמנת חמוצה
חצי כוס בוטנים קלויים קצוצים גס
לציפוי גנאש
200 גרם שוקולד חלב
250 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מקציפים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר עד לקבלת מסה תפוחה ואווירית. מוסיפים את הביצים בהדרגה ועוברים טוב טוב עם לקקן לאחר הוספת כל ביצה.
3 מוסיפים לסירוגין קמח עם אבקת אפייה, חמאת בוטנים ושמנת חמוצה (לא לערבב יותר מדי). לבסוף מוסיפים את הבוטנים הקלויים.
4 מזלפים לתוך מנז'טים 3/4 גובה ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות או עד שהקיסם יוצא נקי.
5 להכנת הציפוי מביאים את השמנת לרתיחה, שופכים על קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
6 מקררים ומזלפים על הקאפקייקס הקרים.