עוגת גבינה ומרשמלו ללא אפייה
מתכון לעוגה ללא אפייה שכולה זועקת מרשמלו. קינוח מעולה למבוגרים וגם ילדים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס:
300 גרם עוגיות בטעם וניל (לא פתי בר, הן פריכות מדי)
120 גרם חמאה
לתערובת הגבינה:
1 מקל וניל (אפשר גם 2 כפיות תמצית וניל מאיכות טובה)
340 גרם מרשמלו, רצוי לבן
1/3 כוס שמנת מתוקה או חלב (אפשר גם שמנת לבישול עם פחות אחוזי שומן)
450 גרם גבינת שמנת
1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון. ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי העוגיות. מרפדים תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה, ומשטחים את תערובת העוגיות בצורה אחידה.
2 חוצים את מקל הווניל לאורכו, ובעזרת סכין מוציאים את כל הגרגרים.
3 ממיסים את המרשמלו בבן מארי (סיר על סיר עם מים רותחים) יחד עם החלב או השמנת לבישול וגרגרי הווניל.מערבבים כל הזמן. מצננים מעט.
4 מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר לקבלת קצפת יציבה.
5 מערבבים את גבינת השמנת עם המרשמלו המומס, ומקפלים פנימה בעדינות את השמנת המוקצפת.
6 יוצקים את התערובת על בסיס העוגיות. משטחים יפה ומצננים ל-6 שעות לפחות, ורצוי לילה שלם.
7 מקשטים בהמון מרשמלו, שוקולד או גם וגם, ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!