אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת גבינה ומרשמלו ללא אפייה

מתכון לעוגה ללא אפייה שכולה זועקת מרשמלו. קינוח מעולה למבוגרים וגם ילדים

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 18/06/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

300 גרם עוגיות בטעם וניל (לא פתי בר, הן פריכות מדי)

120 גרם חמאה

לתערובת הגבינה:

1 מקל וניל (אפשר גם 2 כפיות תמצית וניל מאיכות טובה)

340 גרם מרשמלו, רצוי לבן

1/3 כוס שמנת מתוקה או חלב (אפשר גם שמנת לבישול עם פחות אחוזי שומן)

450 גרם גבינת שמנת

1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון. ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי העוגיות. מרפדים תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה, ומשטחים את תערובת העוגיות בצורה אחידה.

2 חוצים את מקל הווניל לאורכו, ובעזרת סכין מוציאים את כל הגרגרים.

3 ממיסים את המרשמלו בבן מארי (סיר על סיר עם מים רותחים) יחד עם החלב או השמנת לבישול וגרגרי הווניל.מערבבים כל הזמן. מצננים מעט.

4 מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר לקבלת קצפת יציבה.

5 מערבבים את גבינת השמנת עם המרשמלו המומס, ומקפלים פנימה בעדינות את השמנת המוקצפת.

6 יוצקים את התערובת על בסיס העוגיות. משטחים יפה ומצננים ל-6 שעות לפחות, ורצוי לילה שלם.

7 מקשטים בהמון מרשמלו, שוקולד או גם וגם, ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!