אוכל

סופלה שוקולד

קינוח שוקולדי מושלם

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 524 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

100 גרם שוקולד מריר

5 ביצים

כוס ורבע סוכר

קליפה מגוררת משני תפוזים (אפשר פחות)

2 וחצי כוסות חלב

4 כפות קמח

2 כפות אבקת קקאו משובחת

אופן ההכנה:

1 מחממים את תנור האפייה לחום של 200 מעלות.

מתכונים לראש השנה

2 ממיסים את השוקולד בקערה המונחת מעל סיר שבו מים רותחים (בן מארי).

3 בסיר נפרד מחממים את החלב.

4 מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים לקצף יציב ומעבירים לקערה.

5 מקציפים בקערת המיקסר את החלמונים והסוכר עם גרידת התפוז, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

6 מוסיפים את החלב החם לתערובת החלמונים לאט ובעדינות, תוך כדי ערבוב (זהירות, אם הוא יהיה רותח הם יהפכו לחביתה).

7 מוסיפים את הקמח והקקאו ומבשלים מעל להבה נמוכה ותוך כדי ערבוב בכף עץ במשך כחמש דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.

8 מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס, מערבבים, מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.

9 מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד והחלמונים.

10 יוצקים את התערובת לשש תבניות אישיות, מעבירים לתנור החם ואופים במשך 20 דקות.

>> הנה עוד מתכון טוב לסופלה שוקולד