סופלה שוקולד
קינוח שוקולדי מושלם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
100 גרם שוקולד מריר
5 ביצים
כוס ורבע סוכר
קליפה מגוררת משני תפוזים (אפשר פחות)
2 וחצי כוסות חלב
4 כפות קמח
2 כפות אבקת קקאו משובחת
אופן ההכנה:
1 מחממים את תנור האפייה לחום של 200 מעלות.
2 ממיסים את השוקולד בקערה המונחת מעל סיר שבו מים רותחים (בן מארי).
3 בסיר נפרד מחממים את החלב.
4 מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים לקצף יציב ומעבירים לקערה.
5 מקציפים בקערת המיקסר את החלמונים והסוכר עם גרידת התפוז, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
6 מוסיפים את החלב החם לתערובת החלמונים לאט ובעדינות, תוך כדי ערבוב (זהירות, אם הוא יהיה רותח הם יהפכו לחביתה).
7 מוסיפים את הקמח והקקאו ומבשלים מעל להבה נמוכה ותוך כדי ערבוב בכף עץ במשך כחמש דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.
8 מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס, מערבבים, מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
9 מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד והחלמונים.
10 יוצקים את התערובת לשש תבניות אישיות, מעבירים לתנור החם ואופים במשך 20 דקות.
>> הנה עוד מתכון טוב לסופלה שוקולד