עוגת גבינה לימונית
מתכון לעוגת גבינה חמצמצה ועדינה לשבועות. לא צונחת באפייה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס:
400 גרם עוגיות מקמח מלא (ניתן למצוא ברוב המרכולים)
200 גרם חמאה מומסת
לתערובת הגבינה:
500 גרם גבינת ריקוטה
500 גרם גבינת שמנת (אפשר גם 5% , אבל זה פחות טעים מגבינת שמנת)
1/3 כוס מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
3/4 כוס חלב ממותק משומר (חלב מרוכז מקופסאת שימורים או משפורפרת)
6 ביצים
תבנית מלבנית של 30 על 20 ס"מ, או תבנית מרובעת של 25 על 25 ס"מ
אופן ההכנה:
1 אופן הכנת הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עם פירורי העוגיות. משטחים בעזרת הידיים בתנית ומצננים חצי שעה במקרר.
2 אופן הכנת תערובת הגבינה: בעזרת מיקסר או מטרפה מערבבים את כל החומרים למעט הביצים. כשהתערובת אחידה, מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
3 יוצקים מעל בסיס העוגיות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות. מצננים מחוץ למקרר, ושומרים בקירור.
אפשר לקשט בקצפת ופרוסות לימון.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!