אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת גבינה לימונית

מתכון לעוגת גבינה חמצמצה ועדינה לשבועות. לא צונחת באפייה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 17/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

400 גרם עוגיות מקמח מלא (ניתן למצוא ברוב המרכולים)

200 גרם חמאה מומסת

לתערובת הגבינה:

500 גרם גבינת ריקוטה

500 גרם גבינת שמנת (אפשר גם 5% , אבל זה פחות טעים מגבינת שמנת)

1/3 כוס מיץ לימון

1 כף גרידת לימון

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

3/4 כוס חלב ממותק משומר (חלב מרוכז מקופסאת שימורים או משפורפרת)

6 ביצים

תבנית מלבנית של 30 על 20 ס"מ, או תבנית מרובעת של 25 על 25 ס"מ

אופן ההכנה:

1 אופן הכנת הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עם פירורי העוגיות. משטחים בעזרת הידיים בתנית ומצננים חצי שעה במקרר.

2 אופן הכנת תערובת הגבינה: בעזרת מיקסר או מטרפה מערבבים את כל החומרים למעט הביצים. כשהתערובת אחידה, מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

3 יוצקים מעל בסיס העוגיות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות. מצננים מחוץ למקרר, ושומרים בקירור.

אפשר לקשט בקצפת ופרוסות לימון.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!