אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, רגעים מתוקים, הוצאת קוראים

קוקטייל פירות מטוגנים

מתכון שהופך כל פרי עסיסי לקינוח מרהיב: טובלים בבלילה, מטגנים וזוללים

דיוויד לוי | רגעים מתוקים, הוצאת קוראים | פורסם 26/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס בירה

1 כוס חלב

2 ביצים

1 כף סוכר

1/2 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

2 כוסות פירות מעורבים ( פרוסות בננה, קוביות אננס, אפרסקים, תפוחי עץ)

שמן עמוק לטיגון

2 כפות קמח לקימוח הפירות לפני הציפוי והטיגון

אופן ההכנה:

1 מערבבים בבלנדר את כל חומרי בצק הבירה עד קבלת בלילה אחידה ללא גושי קמח ומניחים בצד למס' דקות.

2 מחממים סיר שמן לטיגון, רצוי בסיר עם פתח רחב. את השמן לחמם לחום יחסית גבוה אך לא גבוה מדי.

3 מקמחים בקערה את הפירות ומעליהם יוצקים את בצק הבירה. מערבבים מעט שכל הפירות יהיו מצופים בבצק.

4 מטגנים את הפירות בהדרגה עד שמזהיבים ומעבירים לנייר סופג.

5 לאחר שסיימנו לטגן את הפירות מסדרים בכלי הגשה יפה, בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים עם רוטב תות שדה.