צילום׃ אנטולי מיכאלו, רגעים מתוקים, הוצאת קוראים
קוקטייל פירות מטוגנים
מתכון שהופך כל פרי עסיסי לקינוח מרהיב: טובלים בבלילה, מטגנים וזוללים
דיוויד לוי | רגעים מתוקים, הוצאת קוראים
| פורסם 26/12/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 כוס בירה
1 כוס חלב
2 ביצים
1 כף סוכר
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
2 כוסות פירות מעורבים ( פרוסות בננה, קוביות אננס, אפרסקים, תפוחי עץ)
שמן עמוק לטיגון
2 כפות קמח לקימוח הפירות לפני הציפוי והטיגון
אופן ההכנה:
1 מערבבים בבלנדר את כל חומרי בצק הבירה עד קבלת בלילה אחידה ללא גושי קמח ומניחים בצד למס' דקות.
2 מחממים סיר שמן לטיגון, רצוי בסיר עם פתח רחב. את השמן לחמם לחום יחסית גבוה אך לא גבוה מדי.
3 מקמחים בקערה את הפירות ומעליהם יוצקים את בצק הבירה. מערבבים מעט שכל הפירות יהיו מצופים בבצק.
4 מטגנים את הפירות בהדרגה עד שמזהיבים ומעבירים לנייר סופג.
5 לאחר שסיימנו לטגן את הפירות מסדרים בכלי הגשה יפה, בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים עם רוטב תות שדה.